Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. lapkričio 8 d.

Lapkričio 9 d.: skaitymai su muzika „Ant ko laikosi pasaulis“

Nuo 2009 m. organizuojamas ir Baltijos šalyse analogų neturintis Klezmerių muzikos festivalis, Lietuvos miestų ir miestelių publikai pristatantis ne tik žydų muziką, bet ir kultūrą plačiąja prasme, verčia naują savo istorijos puslapį – tampa festivaliu „Jewish Art Festival in Lithuania“. Edukacinė ir koncertinė festivalio programa siekia supažindinti Lietuvos klausytoją ir žiūrovą su įdomiomis žydų kultūrą puoselėjančiomis asmenybėmis: muzikantais, poetais, dainininkais.

Lapkričio 9 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks skaitymai su muzika „Ant ko laikosi pasaulis“, kuriuose renginio dalyviai menine kalba įtaigiai papasakos apie žydų kultūrinį gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje. Renginyje išgirsite meno vadovo ir perkusijos meistro Arkadijaus Gotesmano atliekamą muziką, vieną talentingiausių Lietuvos pianistų Dmitrijų Golovanovą, pasiklausysite poeto Rolando Rastausko skaitomų litvakų poetų Moišės Kulbako ir Abraomo Suckeverio eilių.

Festivalis „Jewish Art Festival in Lithuania“, pasaulyje reprezentuojantis Lietuvą kaip tautinėms mažumoms ir jų kultūrai atvirą šalį, yra vienintelis Baltijos šalyse. Lietuva ir Vilnius buvo ir išlieka pagrindiniu žydų kultūros puoselėtoju Baltijos regione. Šiais metais festivalio organizatoriai pristato plejadą drąsių ir kūrybingų šiuolaikinių kūrėjų, ieškančių naujų meninės raiškos formų bei nebijančių kvestionuoti tradicinių meninių kanonų. Dalyvaujančių menininkų darbuose ypač svarbią vietą užima santykio tarp praeities, dabarties ir ateities apmąstymai.

Trumpai apie renginį

Data lapkričio 9 d.
Laikas 16.30 val.
Vieta Muzikavimo erdvė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Partneriai ir rėmėjai „Jewish Art Festival in Lithuania“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“