Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. lapkričio 5 d.

Lapkričio 5 d.: forumas „Prancūzų kalba darbui ir karjerai“

Lietuvoje, kaip ir daugelyje kitų šalių, prancūzų kalbos įvaizdis yra pozityvus, ypač siejamas su erudicija ir kultūra. Vertinant šį, ypač kalbų rinkoje stipriai konkuruoti leidžiantį pranašumą ir siekiant praplėsti ir peržengti tradicinius su prancūzų kalba susijusius įsivaizdavimus, Prancūzijos ambasada, Prancūzų institutas Lietuvoje, Lietuvos ir Prancūzijos pramonės ir prekybos rūmai 2017 metais surengė forumą „Prancūzų kalba darbui ir karjerai“. Renginio tikslas buvo įrodyti, kad prancūzų kalba taip pat yra ateities ir profesinės veiklos kalba, įtaigus karjeros ir asmeninio tobulėjimo veiksnys.

Pirmasis forumas parodė, kad nemažai Lietuvoje įsikūrusių įmonių ir daugybę Lietuvos jaunimo motyvuoja prancūzų kalba kaip darbo ir karjeros kalba. Pasisekimo sulaukta įvairiais lygmenimis: 20 pranešimų iš verslo ir akademinio pasaulio, 400 mokinių ir mokytojų vienoje vietoje iš visos Lietuvos,  60 savo jėgas dirbtuvėse bandžiusių jaunuolių ir daugiau kaip 4000 peržiūrų Prancūzų instituto Lietuvoje „Facebook“ paskyroje.

​Forumo idėja – sudaryti galimybę įmonėms ir institucijoms, kurių veikloje svarbi prancūzų kalbos kompetencija, susitikti su tais, kurie šią kompetenciją jau turi ar ją tobulina, ir su tais, kurie prisideda prie jos suteikimo: mokiniais, studentais, mokytojais, dėstytojais, universitetų atstovais.

 Forumo tikslai – suteikti įmonėms tribūną ir galimybę tiesiogiai pristatyti savo veiklą potencialiems kandidatams. Pakviesti besimokančius susipažinti su ekonomikos sektoriais, kuriuose vartojama prancūzų kalba. Leisti pedagogams geriau suvokti ekonomikos pasaulio poreikius ir ekonominį kalbų vaidmenį. Suteikti galimybę mokiniams ir studentams dalyvauti praktinėse dirbtuvėse, sukuriant jungtį tarp švietimo ir universitetinio bei verslo pasaulių ir kartu pasvarstyti apie prancūzų kalbos mokymą, studijas ir mokymąsi šia kalba.

Maloniai kviečiame į forumą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Jūsų laukia įmonių ir universitetų atstovų pranešimai (Konferencijų salė); dirbtuvės gimnazistams ir studentams (Meno erdvė ir Valstybingumo erdvė); stendinis įmonių pristatymas (Renginių erdvė).

Nepamirškite užsiregistruoti ›

Trumpai apie renginį

Data lapkričio 5 d.
Laikas 10 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.; Meno erdvė, V a., 535 kab.; Valstybingumo erdvė, II a.; Renginių erdvė, III a.
Trukmė 5 val.
Dalyvavimas būtina registracija 
Organizatoriai Prancūzų institutas Lietuvoje
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“