Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. lapkričio 15 d.

Lapkričio 15 d.: šimtmečio konferencija „XXI a. bibliotekos: tradicijos ir inovacijos“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, minėdama savo veiklos 100 metų jubiliejų, rengia tarptautinę mokslinę konferenciją. Pranešimų sesijoje įžvalgomis ir patirtimi apie kritinį mąstymą, lankstumą dalysis UNESCO Tarptautinės filosofijos ir humanitarinių mokslų tarybos (CIPSH) generalinis sekretorius prof. Luizas Oosterbeekas. Britų bibliotekos vyr. bibliotekininkė Liz Jolly kalbės apie žinių ir abipusio supratimo plėtrą tarp bibliotekininkų, partnerių ir vadovų. Pranešimą „Atmintis skaitmeninio nedėmesingumo laikais: institucinė perspektyva“ skaitys Švedijos nacionalinės bibliotekos vyr. akademinis bibliotekininkas mokslo reikalams dr. Jānis Krēsliņš.

Įžanginį pranešimą „Žmonių biblioteka kaip modelis“ pristatys Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas. Pasak bibliotekos vadovo, solidi institucijos sukaktis yra puiki proga įvertinti turimą patirtį ir su nauja energija, idėjomis tęsti Lietuvos nacionalinės bibliotekos sėkmės istoriją žengiant į antrąjį veiklos šimtmetį. „Šiandien svarbu ne tik prisiminti bibliotekos istoriją ar švęsti jos 100-metį, kur kas svarbiau šios sukakties dvasioje apmąstyti Nacionalinės bibliotekos misiją ir vietą mūsų ateities gyvenime“, – sako prof. dr. R. Gudauskas.

Po pranešimų sesijos vyksiančioje diskusijoje dalyvaus net keturių kaimyninių nacionalinių bibliotekų vadovai: Estijos nacionalinės bibliotekos generalinė direktorė Janne Andresoo, Latvijos nacionalinės bibliotekos direktorius Andris Vilks, Lenkijos nacionalinės bibliotekos direktorius dr. Tomaszas Makowskis, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. R. Gudauskas. Kolegialiai bus ieškoma atsakymų į klausimus, kokia yra partnerysčių reikšmė ir galimybės, kaip erdvių pokyčiai pastatuose veikia naujų veiklų atsiradimą, kas naujo pas mūsų kaimynus ir kuo jie gyvena, kokia jų vizija apie bibliotekų raidos pokyčius XXI amžiuje. Diskusiją moderuos muzikologė Gerūta Griniūtė.

Konferencijos svečius ir dalyvius sveikins Nacionalinės bibliotekos mokslo tarybos pirmininkas, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Politinės komunikacijos katedros vedėjas prof. dr. Andrius Vaišnys.

Nacionalinės bibliotekos 100-mečio minėjimo informacinis partneris - Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

Neturėsiančius galimybės dalyvauti konferencijoje kviečiame stebėti tiesioginę transliaciją per Nacionalinės bibliotekos „YouTube“ kanalą ›

Trumpai apie konferenciją

Data lapkričio 15 d.
Laikas 9 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 3 val.
Dalyvavimas registracija baigta
Daugiau informacijos konferencijos tinklalapyje