Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. lapkričio 12 d.

Lapkričio 12 d.: biblioterapijos dirbtuvės „Kaip knyga gali padėti kasdienybėje“

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Skaitytojų klubas kviečia į antrąjį šiemet praktinį biblioterapijos renginį „Kaip knyga gali padėti kasdienybėje“.

Biblioterapija – tai emocinės, dvasinės ir psichologinės pagalbos būdas, kai žmogaus savijautai gerinti pasitelkiami tekstai. Juos galima tik skaityti, skaityti ir aptarti, interpretuoti, perrašyti, kurti tęsinius ir taip iš naujo pažvelgti į kamuojančią problemą, rasti galimus sprendimus. Nes visa žmonijos išmintis jau sudėta knygose. Geštalto krypties psichoterapeutė Daiva Žukauskienė sako, kad ji biblioterapiją pasitelkia tiek asmeniniais tikslais, tiek darbe. „Psichoterapijoje naudoju biblioterapiją kaip įrankį, kuris padeda žmogui per trumpą terapijos laiką gauti gerokai daugiau nei vien tik kalbantis“, – teigia psichoterapeutė.

Praktiniame susitikime bus trumpai pristatomas biblioterapijos metodas, papasakota, kaip jis dera su geštalto krypties psichoterapija. Anot D. Žukauskienės, buvimas „čia ir dabar“ yra vienas pagrindinių šios psichoterapijos principų, todėl knyga ir skaitymas gali būti lyg inkaras, kuris skraidantį ir neramų žmogaus protą nuleidžia ant tvirto kasdienybės pagrindo. „Versdami knygos puslapius ieškosime panašumų tarp savęs ir kito, kartu įtvirtindami ir savąjį „aš“ per skaitymą balsu. Dekartas teigė: „Mąstau, vadinasi egzistuoju“, o man patinka sakyti: „Skaitau, vadinasi esu.“ Sunku psichoterapiją ir biblioterapiją apibūdinti žodžiais. Ir vieną, ir kitą reikia pajausti savo kūnu, siela. Visa tai bandysime daryti kartu“, – teigia D. Žukauskienė.

Renginio vedėja – geštalto krypties psichoterapeutė, pedagogė, psichikos sveikatos specialistė ir daugelio biblioterapijos projektų dalyvė D. Žukauskienė. Ji neseniai išleido (kartu su kolege Kamila Golod) savo psichoterapine patirtimi grįstą romaną „Skolinta iliuzija“, kurį pasitelkia ir biblioterapijos sesijose. Daugiau apie lektorę rasite čia: psichoterapeute.eu

Primename, kad vietų skaičius ribotas, būtina registracija tiny.lt/mrrzppf

Trumpai apie dirbtuves

Data
lapkričio 12 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Patalpa prie Konferencijų salės, V a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
būtina registracija
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“