Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. lapkričio 8 d.

Atidaryta paroda „Jie kūrė mūsų biblioteką“

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo erdvėje atidaryta dar viena bibliotekos 100-mečio proga parengta paroda. „Jie kūrė mūsų biblioteką“ – tai ekspozicija, pasakojanti apie visus bibliotekos vadovus – vedėjus (kaip anksčiau vadinta) ir direktorius. Per 100 metų bibliotekos darbą organizavo 11 vadovų. Parodoje pateikiami devynių vadovų gyvenimą ir veiklą atspindintys autentiški dokumentai iš Retų knygų ir rankraščių skyriaus, periodikos ir bendrųjų fondų, bylos iš bibliotekos archyvo, renginių nuotraukos. Vytautas Gudaitis ir prof. dr. Renaldas Gudauskas pristatomi filmuotoje medžiagoje, kurią parodos lankytojai kiekvieną dieną matys ekrane.

Gausiai į parodos atidarymą susirinkusią bibliotekos bendruomenę pasveikino Vilniaus universiteto profesorius, Nacionalinės bibliotekos Mokslo tarybos pirmininkas dr. Andrius Vaišnys. Jis priminė sudėtingą istorijos laikotarpį, kai kūrėsi biblioteka, pirmuosius jos veiklos metus, atskleidė, kas siejo biblioteką ir Seimą anuomet ir dabar.

Buvęs bibliotekos direktorius V. Gudaitis pasidalijo atsiminimais apie metus, kai jam teko vadovauti bibliotekai, apie priimtą svarbų sprendimą pradėti pagrindinio Nacionalinės bibliotekos pastato rekonstrukciją. Naudodamasis proga, jis padėkojo bibliotekos darbuotojams už ištvermę ir palaikymą sudėtingu bibliotekos renovacijos laikotarpiu.

Generalinis direktorius prof. dr. R. Gudauskas, visus susirinkusiuosius sveikindamas su artėjančia bibliotekos įkūrimo data, pabrėžė, kad tikrieji bibliotekos kūrėjai yra visi joje dirbantys žmonės.

Bibliotekos Dokumentinio paveldo tyrimų departamento direktorė Jolanta Budriūnienė pristatė parodą bei įdomesnius dokumentus, padėkojo parodos rengėjams. Didelio susirinkusiųjų dėmesio sulaukė išskirtinai parodos atidarymo proga eksponuotos bibliotekos svečių, skaitytojų atsiliepimų knygos, bibliotekos veteranų, Baltijos šalių nacionalinių bibliotekų „LiLaEst“ sąskrydžių nuotraukų albumai.

Daugiau nuotraukų ›