Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. lapkričio 22 d.

Lapkričio 24 d.: seminaras-žaidimas „Septyni santykių dėsniai“

Gydytoja psichoterapeutė ir populiarių knygų autorė Aurima Dilienė kviečia į paskaitą apie tarpusavio santykius, kuri vyks Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Pasak santykių ekspertės, šios paskaitos-seminaro pagrindinis tikslas ir užduotis – įkvėpti norą nenuleisti rankų, susidūrus su kliūtimis auginant santykius.

„Priimkite iššūkį sukurti ilgalaikius santykius, nepaisydami nemalonumų, nepatogumų, būtino derinimosi ir kito žmogaus skirtingumų. Išsikelkite uždavinį geriau pažinti save ir tuomet priimti kitą kaip kitokį, o ne savo „antrininką“, su kuriuo būtų patogu gyventi“, – į renginį poras ir pavienius asmenis nuo 18 iki 60 metų kviečia autorė.

Renginyje turėsite galimybių daugiau sužinoti apie prieraišumą ir kaip jis susiformuoja, apie santykių hierarchiją ir jų vystymosi etapus, kokie dėsniai veikia šeimos sistemą. Bus kalbama apie tėvų ir vaikų santykių krizes ir pateikiami patarimai, kaip jas spręsti, kaip sudaryti šeimos projektą, kaip efektyviai kalbėti ir klausytis, padėti tvirtus šeimos pamatus. A. Dilienė atskleis, kokios yra septynios auksinės sutuoktinių taisyklės, kaip galima pasinaudoti skirtumais ir spręsti konfliktus. Atsakys į klausimus, kur dingsta meilė susituokus, kodėl prarandamas intymumas, kaip pradėti mylėti iš naujo, kas tai yra būti tėvais.

„Kodėl poros skiriasi?“ – galima retoriškai paklausti. Atsakymas labai paprastas: todėl, kad žmonės neturi informacijos, ko tikėtis santuokoje. Jie nežino, kas yra santuoka, o dar labiau – kas ji nėra. Kitaip tariant – nežino žaidimo taisyklių. Arba jų nesilaiko“, – sako A. Dilienė ir primena mums, kas yra žaidimas, gyvenimas, santuoka.

ŽAIDIMAS yra daug daugiau nei pramoga. Tai tokia žmogaus veiklos forma, kuri sudaro sąlygas išmokti ko nors naujo ir tobulėti. Žaidimas taip pat yra malonumas, kuris padeda susiduriant su realybėje kylančiais iššūkiais. Žaisdamas grupėje, žmogus randa sprendimus, padedančius įveikti sudėtingas situacijas.

GYVENIMAS – tai mokykla, kurioje mes visi esame mokiniai. Vienintelis dėstomas dalykas – meilė. Meilės mokomės per tarpusavio santykius. Kai tik nusprendžiame, kad jau ko nors pasiekėme, tuoj pat gauname egzaminą – ištinka krizė.  Mūsų pagrindinis treniruočių centras – šeima. Čia tarsi sporto salėje nuolat treniruojamės mažinti savo egoizmą, o jo atsisakyti labai nelengva.

Ir pagaliau SANTUOKA – komandinis sportas. Tai komanda iš dviejų žmonių su skirtingomis mintimis. Tai du protai, kurie pasiryžę nueiti jiems skirtą kelią kartu. Klaidinga manyti, kad radus tinkamą žmogų nesklandumų nebus. Realioje santuokoje žmonės nesutaria visą laiką, taigi reikia žinoti, kaip išreikšti skirtingumus ir neišvengiamą nusivylimą, kuris būna gyvenant su kitu žmogumi.

Laukiame seminare. Būtina registracija: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Trumpai apie renginį

Data lapkričio 24 d.
Laikas 15 val.
Vieta Meno erdvė, V a., 535 kab.
Dalyvavimas būtina registracija: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Trukmė 2,5 val.
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“