Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. lapkričio 13 d.

Lapkričio 15 d.: susitikimas su iliustruotoja Linda Bondestam

Kviečiame susipažinti su viena žymiausių Šiaurės šalių kūrėjų Linda Bondestam. Baigusi dailės studijas Kingstono universitete Didžiojoje Britanijoje, Linda iliustruoja knygas vaikams. Knygos su jos iliustracijomis leidžiamos Suomijoje ir Švedijoje, yra išverstos į keliolika kalbų (arabų, baltarusių, kroatų, danų, anglų, vokiečių, latvių, norvegų, rusų, serbų, turkų ir ukrainiečių), nominuotos ar apdovanotos prestižiniais apdovanojimais. 2017 m. dailininkė gavo Šiaurės šalių tarybos vaikų ir paauglių literatūros apdovanojimą, 2016 m. „Snöbollen“ – Švedijoje teikiamą apdovanojimą už geriausią metų paveikslėlių knygą, taip pat ji penkis kartus nominuota Astridos Lindgren atminimo apdovanojimui, tris – Suomijos jaunimo prizui, Švedijoje teikiamai literatūrinei Augusto premijai. L. Bondestam yra iliustravusi Ulfo Starko, Sinikkos ir Tiinos Nopolų kūrybą.

Per susitikimą menininkė pristatys savo kūrybą, o organizatoriai pakvies neformalaus pokalbio, kurio metu bus galima užduoti rūpimus klausimus ir sužinoti daugiau apie dailininkės kūrybinį kelią. Renginys vyks anglų kalba Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykloje.

L. Bondestam vizito dalis – kūrybinės dirbtuvės vaikams, kuriose pradinukai, įkvėpti autorės pasakojimų, patys kurs knygas. Susitikimas su šia Helsinkyje gimusia dailininke yra vienas iš Nacionalinėje bibliotekoje vykstančių Šiaurės šalių literatūros savaitės renginių. Savaitės metu Vaikų ir jaunimo literatūros departamente bus rengiami garsiniai skandinavų literatūros skaitymai.

Trumpai apie renginį

Data lapkričio 15 d.
Laikas 13 val.
Vieta Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Rėmėjai Šiaurės šalių ministrų tarybos biuras Lietuvoje
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“