Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. lapkričio 25 d.

Lapkričio 25 d.: teminė paskaita apie gastronomiją Lietuvos dvaruose

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į humanitarinių mokslų srities menotyros mokslo krypties doktoranto Mariaus Daraškevičiaus paskaitą „Paskutinio Vilniaus gubernatoriaus Piotro Veriovkino La Belle Époque meniu kortelių rinkinys“.

Remdamasis paskutinio Vilniaus gubernatoriaus P. Veriovkino valgiaraščio kortelių rinkiniu, lektorius pasakos apie gastronomijos istoriją. Rinkinys saugomas Nacionalinės bibliotekos Retų knygų ir rankraščių skyriaus fonduose. Ta proga šio skyriaus skaitykloje (V a.) bus parengta paroda, kurią susirinkusieji į paskaitą galės aplankyti.

Kaip atrodė La Belle Époque, arba „Gražiosios epochos“, trukusios nuo 1871 iki 1914 metų, valgiaraščio kortelės Vilniuje, Kaune, Peterburge ar Paryžiuje? Į šį klausimą gali padėti atsakyti Nacionalinėje bibliotekoje saugomos 42 pusryčių, pietų ir vakarienių kortelės, kurias sukaupė Vyžuonėlių (Utenos r.) dvarininkas, Kauno ir Vilniaus gubernatorius Piotras Veriovkinas (Пётр Владимирович Верёвкин, 1862–1946).

„Netyčia“ įkritusios į kišenę po svarbių vakarienių, kortelės ne tik primena apie spalvingą gurmanų gyvenimą, atskleidžia jų socialinius ryšius bei lankytas vietas, bet kartu pasakoja ir apie gastronomijos ir poligrafijos raidą šalyje.

Maloniai kviečiame visus besidominčius!

Trumpai apie renginį

Data
lapkričio 25 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“