Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. lapkričio 27 d.

Lapkričio 27 d.: Algirdo Kumžos knygos pristatymas

Iš ekspedicijos į Sisia Pangmą – vieną aukščiausių pasaulio viršūnių Himalajuose – Algirdas Kumža parsivežė dienoraštį. „Tarytum kelionių romaną, kur visi įvykiai ir veikėjai tikri, – intriguoja knygos „Himalajai. Vienos ekspedicijos dienoraštis“ autorius, keliautojas, tradicinio Korėjos mokymo kuksando meistras, ambasadorius, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras.

„Žygio dienas aprašydavau triukšmingose Katmandu kavinėse, autobuse pakeliui į Tibetą ir aukštai kalne, ant akmenų, sniego ar ledo. Nieko neprikūriau ir nieko nenutylėjau. Norėjau, kad skaitytojas keliautų kartu su manimi: girdėtų dundančias lavinas, matytų atsiveriančius ledo plyšius, o nuo deguonies stygiaus jam įkyriai spengtų smegenys“, – pasakojo A. Kumža ir kvietė į susitikimą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Tai – antrasis šio dienoraščio leidimas, papildytas pasakojimais, ką autorius ir knygos herojai patyrė per penkiolika nuo ekspedicijos praėjusių metų.

Knygos „Himalajai. Vienos ekspedicijos dienoraštis“ pristatyme dalyvaus autorius A. Kumža, kadaise jį į Himalajus atvedęs Algirdas Kaušpėdas, kuksando meistras Jin Mokas, ekspedicijos į Sisia Pangmą vadovas Saulius Vilius, kiti garsūs Lietuvos alpinistai.  

Trumpai apie renginį

Data lapkričio 27 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatorius BALTO leidybos namai
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“