Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. lapkričio 26 d.

Lapkričio 26 d.: roko istorijos puslapiai „Queen“ – šou tęsiasi“

Legendinės roko grupės „Queen“ pristatinėti nereikia. Tuo buvo įsitikinta ir praeitais metais Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vykusiame renginyje, skirtame ketveriukės kūrybiniam keliui aptarti.

Visada stilinga, virtuoziškai išradinga, savo koncertais kerinti milijonus ar ypač savita ir nestokojanti gero angliško humoro – tai galėtų būti tik keletas epitetų, akimirksnį žvilgtelėjus į grupės pavadinimą. Neabejotina ir neprilygstama roko muzikos karalienė grupė „Queen“ susikūrė iš keleto tuomet muzikuojančių Londono kolektyvų kaip tik prieš 50 metų. Visa, kas vyko vėliau, – jau visuotinė istorija.  Praėjus trims dešimtmečiams po „Queen“ vokalisto  Freddie Mercury  tragiškos mirties nuo AIDS sukeltų komplikacijų, likę šios grupės nariai ir toliau sėkmingai kuria, koncertuoja ir maudosi šlovės spinduliuose. Grupės kūryba turėjo įtakos daugeliui šių dienų žymiausių popmuzikantų, politikų ir visuomenės veikėjų.

Visus, neabejingus grupės „Queen“ ir  Freddie Mercury kūrybai, kviečiame ateiti į Nacionalinę biblioteką ir pasiklausyti grupės kūrybos žinovų pasakojimų, išgirsti dar negirdėtų kūrinių, su jais susijusių istorijų ir dalyvauti diskusijoje. Renginį pristato bibliotekos Komunikacijos ir rinkodaros departamento darbuotojai Tomas Čepelevskis ir Vytautas Vilimas.

Trumpai apie renginį

Data lapkričio 26 d.
Laikas 18 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“