Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. lapkričio 18 d.

„100!“ – nuotaikingas skaitytojų šventovės savaitgalis

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, viena didžiausių šalies mokslinių bibliotekų, tęsdama jubiliejinių metų renginių programą, sukvietė lankytojus į visiems atvirą šventinį festivalį „100!“

Nacionalinėje bibliotekoje galima aptikti ne vieną intriguojančią istoriją. Šventinį savaitgalį kiekvienas bent trumpam tapo detektyvu ir narpliojo čia slepiamas šimtmečio mįsles.

Lankytojai, pirmą kartą atvykę į Nacionalinę biblioteką, būrėsi vestibiulyje prie pagrindinių durų ir su gidu vaikštinėjo paslaptingais bibliotekos takais. Tie, kas dar neregėjo bibliotekos lobynų, buvo laukiami ekskursijoje po parodą „Verba volant, scripta manent: iš Nacionalinės bibliotekos lobyno“, kur visuomenei pristatomi patys vertingiausi, įdomiausi, reikšmingiausi XIV–XXI a. dokumentai. Knygų gyvenimo istorijos mėgėjai, susirinkę į Retų knygų ir rankraščių skyriaus tyrėjos dr. Mildos Kvizikevičiūtės paskaitą „Spaudos (r)evoliucija: apie knygas ir jų skaitymą XV–XVIII amžiuje“, išgirdo apie antraštinio lapo „išradimą“, antrinį iliustracijų panaudojimą, temų įvairovę ir iššūkius, su kuriais susidūrė leidėjai, siekdami knygas spausdinti greičiau. Lankytojai taip pat buvo laukiami Kino salėje – čia vyko Nacionalinės bibliotekos TV laidų ciklo „Pokalbiai viena tema“, TV studijoje filmuotų laidų ciklo „Knyginyčia“ ir reportažų ciklo „Iš Nacionalinės bibliotekos lobyno“ peržiūros. Legendines Vilniaus vietas pristatė Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, fotografijos istorijos tyrinėtojas, fotografas Stanislovas Žvirgždas. Aksesuarų mėgėjai su šeimomis kūrybinėse ekodirbtuvėse gamino vienetinius skirtukus iš tekstilės ir asmeninius įsegamus ženkliukus. O tarp tyliai vartomų knygų puslapių vyko netradicinis garso skulptorių „Avidja / Devita“ koncertas.

Džiaugiamės, kad skaitytojų šventovės renginiai sulaukė daug dėmesio, ir dėkojame visiems šventinio festivalio „100!“ dalyviams.

Daugiau nuotraukų ›
Daugiau nuotraukų ›