Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. lapkričio 19 d.

Sveikinimai ir padėkos Nacionalinės bibliotekos bendruomenei 100-mečio proga

Šiais metais Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka mini veiklos 100-mečio jubiliejų. Oficiali Nacionalinės bibliotekos įkūrimo data laikoma gruodžio 20 diena, kai 1919 m. buvo išleistas Lietuvos laikinosios vyriausybės įsakymas dėl Centrinio valstybės knygyno, pavaldaus Švietimo ministerijai, veiklos pradžios. Ta proga Nacionalinė biblioteka sulaukia daug malonių sveikinimų ir padėkų iš skaitytojų, partnerių, valstybės, kultūros, švietimo, mokslo, verslo institucijų ir organizacijų, kolegų bibliotekininkų ne tik iš Lietuvos, bet  ir kitų šalių.

Lietuvos Respublikos Seimo narys Algirdas Butkevičius, kuris eidamas Ministro Pirmininko pareigas daug prisidėjo, kad Nacionalinės bibliotekos renovacijos projektui būtų suteiktas valstybinis prioritetas, savo sveikinime išskyrė bibliotekos bendruomenės svarbą. „Paradoksalu, tačiau būtent ta, ne visada ir ne visų pastebima kolektyvo dalis dažniausiai ir sukuria prasmingiausią vertybinį gėrį, kuris skatina kiekvieną bibliotekos lankytoją čia jaustis kaip namie ir drąsiai teigti, kad čia – žmonių biblioteka!“

„Sveikindamas Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos 100-ųjų veiklos metinių proga nuoširdžiai dėkoju visai jos bendruomenei už prasmingą siekį aktualizuoti istorinius šaltinius, rengiamas socialines ir kultūrines iniciatyvas. Šiandieninė pažangi informacijos ir žinių sklaidos erdvė užtikrina nacionalinio dokumentinio paveldo išsaugojimą ir perdavimą ateities kartoms“, – rašoma Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio pasirašytame sveikinime.

Vilniaus merą Remigijų Šimašių labiausiai džiugina tai, kad bibliotekos 100-metis vainikuoja ilgus metus trukusį Gedimino prospekto teritorijos atgaivinimą. „Drauge su biblioteka atgimsta rekonstruota Lukiškių aikštė, iškilo viešbutis su verslo centru, greta įsikūrė startuoliai, kur klesti „Fintech“ ekosistema, tad ši miesto arterija kartu su atnaujinta biblioteka tapo dar patrauklesnė ir populiaresnė“, – rašoma mero sveikinime.

„Su dideliu dėkingumu pastebiu, kad šiais laikais Lietuvos nacionalinė biblioteka patenka į reikšmingų ir gerbtinų Europos nacionalinių bibliotekų sąrašą, tai įrodo ir dalyvavimas keliuose tarptautiniuose projektuose, ir jūsų svarus vaidmuo įvairiose tarptautinėse bibliotekų organizacijose. Be to, jums pavyko rekonstruoti pagrindinį bibliotekos pastatą kaip modernią, XXI amžiaus biblioteką, kurios jums pavydi daugelis direktorių visame pasaulyje“, – pažymi Slovakijos nacionalinės bibliotekos generalinė direktorė dr. Katarína Krištofová.

Lietuvos verslo konfederacijos prezidento Valdo Sutkaus sveikinime-padėkoje dėkojama už partnerystę, bendrus projektus, diskusijas ir linkima „Žmonių bibliotekai“ sėkmės ateities darbuose. Sveikinimus ir geriausius linkėjimus Nacionalinės bibliotekos bendruomenei siunčia ir Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai, ir kolegos iš Ukrainos nacionalinės V. Vernadskio bibliotekos, Osolinskių nacionalinio instituto bibliotekos Vroclave (Lenkija), Bulgarijos nacionalinės šventųjų Kirilo ir Metodijaus bibliotekos ir daugelio kitų.

Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo Pirmininko Vytauto Landsbergio, kultūros ministro Mindaugo Kvietkausko ir kt. sveikinimus galite perskaityti čia ›