Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. lapkričio 26 d.

Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Nacionaline moksleivių akademija

Lapkričio 25 d. generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas pasirašė Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos bendradarbiavimo sutartį su Nacionaline moksleivių akademija, kuriai atstovavo jos direktorius Leonas Narkevičius. Tikimasi, kad sutartyje numatytos bendros veiklos ateityje į Nacionalinės bibliotekos nuosekliai vykdomą vaikų ir jaunimo kultūrinę edukaciją įtrauks dar daugiau gabių moksleivių iš Lietuvos, taip pat ir užsienio lietuvių.

Susitikime, kuriame dalyvavo ir Dokumentinio paveldo tyrimų departamento direktorė Jolanta Budriūnienė, Lituanistikos skyriaus vadovas prof. dr. Dainius Vaitiekūnas  aptartos kultūrinės edukacijos aktualijos, numatytos konkrečių projektų gairės. Nacionalinė biblioteka, vystydama lituanistinio turinio ugdymo veiklas,  pasirengusi ir toliau stiprinti savo bendradarbiavimą su svarbiausiomis šalyje moksleivių ir mokytojų edukacines veiklas plėtojančiomis organizacijomis.      

Nacionalinė moksleivių akademija (NMA) – ne pelno siekianti viešoji neformaliojo ugdymo įstaiga, skirta Lietuvos gabių mokinių dalykiniam ir visuomeniniam lavinimui, veikianti nuo 2004 m. NMA misija – padėti jauniems žmonėms atskleisti savo potencialą ir visapusiškai jį realizuoti. Akademija siekia sudaryti sąlygas mokslui ir muzikai gabiems mokiniams iš įvairių Lietuvos vietovių mokytis pas geriausius Lietuvos ir kitų šalių dėstytojus. 

NMA veikia 8 dalykinės sekcijos: biologijos ir biochemijos, chemijos, ekonomikos ir vadybos, informatikos, fizikos ir nanotechnologijų, lietuvių filologijos, matematikos, muzikos. Mokymo formos: nuotoliniu būdu (užduotys, konsultacijos) ir sesijos, kurios rengiamos ne mažiau nei du kartus per metus (žiemos sesija – vasarį Vilniuje, Kaune arba Palangoje, vasaros sesija – rugpjūtį Nidoje). NMA yra pelniusi tarptautinį pripažinimą: bendradarbiauja su Vokietijos moksleivių akademija (kiekvieną vasaros sesiją taip pat atvyksta gabūs mokiniai iš Vokietijos), yra oficialiai akredituotas Europos talentų centras (ECHA).