Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gruodžio 18 d.

Knygos apie migraciją

Nuo 2000 metų gruodžio 18-oji Jungtinių Tautų sprendimu paskelbta Tarptautine migracijos diena. Per visą žmonijos istoriją migracija buvo drąsi žmogaus noro įveikti negandas ir gyventi geresnį gyvenimą išraiška. Žmonių migracija vyksta nuo seniausių laikų, skiriasi tik trukmė, kryptis ir priežastys: nepalankios gamtinės sąlygos, smurtas, karai ar žemas šalies ekonomikos lygis.

Formuojant ir įgyvendinant migracijos politiką, svarbų vaidmenį atlieka ne tik valstybės institucijos ar nevyriausybinės organizacijos, bet ir bibliotekos. Šiuolaikinė biblioteka – daugiakultūrė, atvira žinių lobynais ir laisvalaikio erdvėmis, padedanti migrantus integruoti į šalies kultūrinį ir socialinį gyvenimą.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka savo paslaugomis ir iniciatyvomis atlieka svarbų vaidmenį siekiant vienyti daugiatautę Lietuvą, kviečia pažinti skirtingas tradicijas ir kultūras, savarankiškai mokytis lietuvių kalbos.

Socialinių mokslų skaitykloje esanti knygų ekspozicija leis susipažinti su leidiniais migracijos tema. Literatūros, esančios kituose Nacionalinės bibliotekos fonduose, sąrašą rasite čia ›

Norėdami surasti dar daugiau informacijos šia ir kitomis jums svarbiomis ar įdomiomis temomis, galite pasinaudoti socialinių ir humanitarinių mokslų informacijos paieškos konsultantų profesionalia pagalba (daugiau informacijos rasite čia ›) arba savarankiškai naudotis portalu ibiblioteka.lt.