Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gruodžio 5 d.

Gruodžio 5 d.: renginys žvalgybos pradininkui Mikalojui Lipčiui atminti

Lietuvos Respublikos valstybės saugumo departamentas kviečia prisiminti legendinę asmenybę – Lietuvos žvalgybos pradininką ir vadovą Mikalojų Lipčių (1894–1942). Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks jo 125-ųjų gimimo metinių minėjimas.

Visuomenei bus atskleisti M. Lipčiaus vadovavimo specialiajai tarnybai 1919–1923 metais užkulisiai, asmeninės aplinkos ir gyvenimo detalės. Renginyje dalyvaus M. Lipčiaus anūkas, garsus violončelininkas Saulius Lipčius. Jis pasidalins prisiminimais apie šią istorinę asmenybę. Taip pat bus rodomos nuotraukos ir vaizdo įrašai iš asmeninio S. Lipčiaus archyvo.

Vakaro metu apie to meto žvalgybos organizavimo ir veikimo principus papasakos istorikas ir publicistas, knygos apie Lietuvos žvalgybą autorius Severinas Vaitiekus.

Koncertinėje programoje pasirodys Mikalojaus Lipčiaus proanūkis, žinomas gitaristas Saulius S. Lipčius su sūnumi Teodoru, taip pat klasikinės gitaros atlikėjai, brolių Augustino ir Algirdo-Leonardo Poškų duetas, vos prieš kelias dienas tarptautiniame konkurse Vokietijoje laimėjęs pirmąją vietą.

Įėjimas laisvas.

Trumpai apie renginį

Data gruodžio 5 d.
Laikas 18 val.
Vieta Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatoriai Lietuvos Respublikos valstybės saugumo departamentas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“