Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gruodžio 6 d.

Gruodžio 7 d.: Mariaus Lasinsko knygos „Vaikai vaistažolių pasaulyje“ pristatymas

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks žolininko, lektoriaus Mariaus Lasinsko knygos, skirtos vaikams iki 101 metų „Vaikai vaistažolių pasaulyje“, pristatymas. Į pažintinę kelionę nuostabiu vaistažolių taku kviečiami visi – ir dideli, ir maži!

Vaistininko, žolininko, „Žolinčių akademijos“ viceprezidento, sveikatinimo veiklos „Mariaus žolelės“ įkūrėjo, Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos doktoranto Mariaus Lasinsko leidinyje pristatomos populiariausios vaistažolės (čiobrelis, mėta, jonažolė, ramunė, liepa, gaurometis, medetka, pušis, dilgėlė, kiaulpienė, melisa, šeivamedis, raudonėlis ir kt.), čia rasite žaismingų pasakų vaikams ir net sutartinę, gerinančią virškinimą!

Jaukiomis Giedrės Rušinės iliustracijomis papildytoje knygoje akcentuojamos trys svarbiausios žolininko taisyklės: prieš einant žoliauti reikia teigiamai nusiteikti (padainuoti, pagroti, pasimelsti); prieš skinant žolelę dera padėkoti gamtai, kad ją užaugino, ir rinkti tik tiek, kiek reikia; keliaujant namo bent keletą šiukšlių iš pievos ar pamiškės paėmus išnešti.

Knygoje rasite dar vieną auksinę taisyklę: medus pagerina žolelių pasisavinimą nuo 20 iki 70 proc.! „Medus tarsi taksi – įsisodina augalą ir nuveža ten, kur labiausiai organizmui reikia“, – teigia žolininkas. „Vis dėlto didžiausias sveikatos šaltinis – meilė tėčiui, mamai, savo šeimai ir pagarba savo gimtinei. Būkite sveiki ir laimingi!“ – į susitikimą kviečia M. Lasinskas.

Trumpai apie renginį

Data gruodžio 7 d.
Laikas 12 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“