Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gruodžio 18 d.

Gruodžio 4, 11, 18 d.: kontempliavimo muzikos apžvalga

Ar būna taip, kad pradėjus daryti užduotį norisi ją greitai mesti ir imtis kitos veiklos? Galbūt taip yra dėl nemokėjimo susikoncentruoti? Negebėjimas susikaupti gali turėti rimtų padarinių ne tik darbo kokybei, bet taip pat savivertei ar bendravimui su kitais. Gera žinia ta, kad dėmesį, kaip ir kitus gebėjimus, galima lavinti.

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje iškart po praktinio užsiėmimo, skirto sąmoningo dėmesio valdymo bei susitelkimo gebėjimams lavinti, kviečiame susipažinti su išskirtine muzikine kultūra. Bus apžvelgta kontempliacijai skirta ar su tuo susieta įvairių žanrų muzika, galinti padėti ugdyti dėmesį bei susitelkimą. Taip pat aptarsime muzikos įrašų ir garsinės kūrybos pasitelkimo būdus, nukreiptus dėmesingumo įgūdžiams lavinti, nes dažniausiai tai muzika, savaime skatinanti įsiklausymą. Trumpai prisiminsime Rytų šalių tradicinę, ritualinę muziką. Kalbėsime apie jos sampratą Vakarų pasaulyje, įtaką populiariajai muzikai (džiazui, rokui, elektroninei, akademinio avangardo muzikai).

Kontempliacijai skirtos muzikos apžvalgą pristato Nacionalinės bibliotekos kultūrinės veiklos vadybininkas Vytautas Vilimas. Maloniai kviečiame dalyvauti.

Trumpai apie renginį

Data gruodžio 4, 11, 18 d.
Laikas 13 val.
Vieta Muzikavimo erdvė, V a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“