Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gruodžio 18 d.

Moksleiviai, kviečiame išrinkti mėgstamiausią 2019 m. knygą!

Kaip ir kiekvienais metais, kviečiame prisijungti prie tyrimo „Mėgstamiausios vaikų ir paauglių knygos“. Paraginkite vaikus, auklėtinius ar jūsų bibliotekoje besilankančius 1–10 klasių moksleivius užpildyti trumpą anketą – išvardinti iki 10 didžiausią įspūdį palikusių knygų, kurias jie perskaitė 2019 m.

  • Anketą galima užpildyti internetu ›
  • Kompiuteriu užpildytą anketą siųsti el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..
  • Popierinę užpildytą anketą atsiųsti paštu adresu: Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentui, Gedimino pr. 51, 01109 Vilnius. Anketą rasite čia ›

Anketų laukiame iki 2020 m. kovo 2 d.

Šiemet tyrime atsiranda naujovių – matydami, kad 11–12 klasių moksleivių anketų sulaukiame mažiausiai ir jie jau daugiausia skaito suaugusiųjų literatūrą, nutarėme koncentruotis tik į 1–10 klasių moksleivių mėgstamiausių knygų penketukus. Taip pat nusprendėme nebeprašyti vaikų ir paauglių išvardyti knygas nuo labiausiai patikusios iki mažiau patikusios. Nors tradiciškai rinksime mėgstamiausių knygų penketukus, įvertinę ankstesniųjų metų patirtį, nutarėme leisti vaikams anketoje įrašyti iki 10 patikusių knygų, perskaitytų 2019 m.

Kasmet vykdomą tyrimą nuo 1992 m. organizuoja Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kartu su Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriumi. Informaciją apie ankstesnių metų penketukus galima peržiūrėti adresu www.ibbylietuva.lt.