Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gruodžio 20 d.

Aukščiausių šalies vadovų sveikinimai Nacionalinės bibliotekos konferencijos dalyviams

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka gavo aukščiausių šalies vadovų sveikinimus gruodžio 13 d. organizuotos konferencijos „2020-ieji. Pasaulinės tendencijos ir nacionalinis saugumas. Įžvalgos. Iššūkiai. Scenarijai“ dalyviams. Ši metinė konferencija-diskusija buvo skirta strategiškai numatyti globalius siužetus, kurie kitąmet vienaip ar kitaip gali būti susiję su Lietuva. Joje dalyvavo garsūs politikai, politologai, ekonomistai, teisininkai, verslininkai, žinomi mokslininkai, patyrę savo sričių ekspertai.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda sveikinime konferencijos dalyviams pabrėžė, kad „mums reikia telkiančios istorinės atminties politikos, kuri per dialogą ir sutarimą sukurtų tokią socialinės atminties kokybę, kuri pozityviai keistų ir harmonizuotų neretai skaidžias ir komplikuotas individualias patirtis“, ir kartu pasidžiaugė, kad į šį procesą aktyviai įsitraukia Nacionalinė biblioteka, suteikdama erdvę susibūrimams, edukacinėms veiklos, organizuodama nacionalinės reikšmės renginius.

Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininko prof. Viktoro Pranckiečio sveikinime akcentuotas ilgametis Seimo ir Nacionalinės bibliotekos bendradarbiavimas ir atkreiptas dėmesys, kad susitelkdama į šiandien itin svarbias temas – nacionalinį, informacinį ir socialinį saugumą biblioteka prisideda prie saugios visuomenės kūrimo, skatina kelti strateginius klausimus ir juos spręsti.

Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis sveikinimo kalboje išreiškė padėką Nacionalinei bibliotekai, „kuri ėmėsi misijos telkti intelektualines pajėgas, gebančias ne tik vertinti aktualijas, bet ir numatyti procesus, galinčius iš esmės paveikti mūsų valstybę bei visuomenę“.

Būdama parlamentinė biblioteka, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka informaciniu aspektu neišvengiamai dalyvauja valstybiniuose procesuose. Bibliotekos Vadovybės informacijos skyrius ir Informacijos analitikos skyrius, teikdami susistemintą informaciją Seimo komitetams, Seimo nariams, ministerijoms, kitiems valstybiniams bei nevalstybiniams subjektams, vykdo viešosios erdvės stebėseną, identifikuoja esmines temas, galimus scenarijus, teikia audiovizualines ir informacijos analitikos paslaugas.

Konferencijos vaizdo įrašą galite žiūrėti čia ›