Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gruodžio 23 d.

Žurnalo „Tarp knygų“ 2019 m. 12-asis specialus šventinis numeris

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos veiklos šimtmečio renginiai vyko visus 2019-uosius metus, tačiau oficialusis bibliotekos gimtadienis – gruodžio 20 d. Šia proga žurnalo „Tarp knygų“ redakcija nutarė Nacionalinei bibliotekai skirti visą 12-ąjį numerį.

Visus metus rubrikos „#GyvasŽodis“ svečiai dalijosi mintimis ir prisiminimais apie Nacionalinę biblioteką. Iš dešimties pasakojimų Asta Stirbytė sudėliojo dėlionę – Nacionalinės bibliotekos vaizdą, atskleidžiantį autorių santykį su šia nacionaline institucija ir vertinimus, kurios bibliotekos funkcijos ir paslaugos jiems yra svarbiausios.

Šimtmetį Nacionalinė biblioteka pasitiko paskelbusi, kad yra Žmonių biblioteka, todėl didžiąją šio numerio puslapių dalį atidavėme jiems – Nacionalinės bibliotekos darbuotojams. Trumpuose visų bibliotekos skyrių pristatymuose kalbama ir apie skyrių funkcijas, veiklos barus, ir apie tai, kada ir kodėl žmonės pradėjo dirbti šioje bibliotekoje, kaip jie čia jaučiasi, kokią biblioteką mato, ką veikia laisvu laiku. Skyrių pristatymai – labai skirtingi, čia rasite skaičių ir įdomių faktų, sveikinimų, darbuotojų ir lankytojų minčių, netgi konkursą ir kryžiažodį! Šimtmečio bibliotekos darbuotojus žurnalo redakcijos prašymu nuotraukose įamžino nepailstantis bibliotekos fotografas Vygaudas Juozaitis – nuoširdžiausiai tariame „ačiū“ jam už žurnalo puslapiuose ateities kartoms pateikiamus besišypsančius kolegų veidus.

Ką žmonės dirba bibliotekoje, galima sužinoti ir šmaikščiame komiksų autorės ir Nacionalinės bibliotekos darbuotojos Miglės Anušauskaitės komikse, specialiai kurtame šiam šventiniam žurnalo numeriui. Dėkojame Miglei, kad leidosi į redakcijos avantiūrą ir dovanoja skaitytojams linksmą pasivaikščiojimą po Nacionalinę biblioteką!

Rubrikoje „Nauji leidiniai“ Žydrė Vėtienė pristato reprezentacinį jubiliejinį leidinį „Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka: 100“. Rubrikoje „Biblioteka ir jos vardas“ Vaiva Markevičiūtė pasakoja, kada Nacionalinei bibliotekai suteiktas lietuvių raštijos pradininko vardas, kaip jis įprasminamas bibliotekos veikloje ir simbolikoje.

Lapkritį ir gruodį į redakciją plūdo mūsų bičiulių – Lietuvos viešųjų bibliotekų ir jų filialų sveikinimai Nacionalinei bibliotekai šimtmečio proga. Redakciją jie pasiekė ir elektroniniu paštu, ir keliavo vokuose rašyti ranka. Jų įvairovė, bibliotekininkų originalumas, nuoširdumas džiugina ir stulbina. Dėkojame jums, Nacionalinės bibliotekos ir žurnalo „Tarp knygų“ bičiuliai!

Rubrikoje „Ir aš ten buvau“ ilgametis bibliotekos darbuotojas nukelia į kelionę laiku: pasakoja, kaip Nacionalinė biblioteka minėjo 50, 60, 70, 80, 90 ir 95 metų jubiliejus.

Bendraukime ir socialiniame tinkle „Facebook“: Žurnalas „Tarp knygų“!

Primename, kad žurnalą galima užsisakyti visuose AB Lietuvos pašto skyriuose. Vieno numerio kaina – 2,25 Eur (plius pašto paslaugos: mieste – 0,34 ct; kaime – 0,51 ct).

Dėl žurnalo įsigijimo taip pat galima kreiptis į Nacionalinės bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) pagrindinį informacijos ir registracijos punktą (II a.) ir Leidybos skyrių (tel. (8 5) 263 9111 arba el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.; Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.).

Pirmame viršelyje

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka – Žinių kvartalo ašis. 2018 m. Irmanto Gelūno nuotrauka