Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gruodžio 27 d.

Nacionalinei bibliotekai – Armėnijos ambasadoriaus Kalėdų dovanos

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje svečiavosi Lietuvoje reziduojantis Armėnijos Respublikos ambasadorius Tigranas Mkrtchyanas. Garbų svečią priėmė Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas. Per susitikimą ambasadorius T. Mkrtchyanas bibliotekai dovanojo retų knygų. Jos papildė jau anksčiau dovanotų leidinių kolekciją.

Tarp leidinių – knygos ne tik armėnų, anglų, prancūzų, rusų, arabų kalbomis, bet ir pirmą kartą lietuvių ir latvių kalbomis Armėnijoje išleistos armėnų pasakos vaikams. Kalėdiniame ambasadoriaus T. Mkrtchyano dovanotų knygų rinkinyje – leidiniai istorijos, meno, kultūros, armėnų ir arabų filologijos temomis, knygelės vaikams ir kt. Ambasadorius sakė, jog jam svarbu žinoti, kad Lietuvos nacionalinėje bibliotekoje yra saugoma knygų kolekcija norintiems studijuoti Armėnijos, Kaukazo, Artimųjų Rytų istoriją ir kultūrą.

„Tai – puiki dovana Armėnijos istorijos ir kultūros tyrinėtojams, mokslininkams, visiems Armėnijos bičiuliams ir draugams. Man žinoma, kad ambasadorius asmeniškai Armėnijos knygynuose, pas bukinistus, knygų kolekcininkus ieško ir įsigyja leidinius, kuriuos dovanoja mūsų bibliotekai“, – sakė prof. dr. R. Gudauskas.

Susitikime kalbėta Armėnijos dokumentinio kultūros paveldo ilgalaikio saugojimo ir aktualinimo klausimais. Sutarta tęsti dvišalį bendradarbiavimą. Aptartos galimybės stiprinti ryšius su Armėnijos kultūros institucijomis organizuojant bendrus renginius ir parodas.