Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. sausio 3 d.

Turkijos ambasadorius lankėsi Nacionalinėje bibliotekoje

Sausio 3 dieną Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas susitiko su Turkijos ambasadoriumi Lietuvai Gökhanu Turanu. Tai pirmasis oficialus garbingo svečio vizitas Nacionalinėje bibliotekoje. Ambasadorius bibliotekai dovanojo knygų.

Tarp dovanotų leidinių yra istorinių ir grožinės literatūros leidinių, taip pat ir lietuvių kalba išleistos knygos: Jolitos Koruklu receptų knyga „Turkijos virtuvė“ ir Reşat Nuri Güntekin romanas „Čiauškutė“. Romanas užima išskirtinę vietą turkų literatūroje ne tik dėl spalvingų charakterių ir skaitytojų pamiltos herojės, bet ir dėl to, kad parodo XX a. pradžios Turkijos visuomenės europėjimo procesus ir yra naujosios turkų literatūros pavyzdys. Ne vieną dešimtmetį „Čiauškutė“ išlieka populiari ir tarp Lietuvos skaitytojų.

Susitikime aptartos bendradarbiavimo galimybės ne tik su ambasada, bet ir su Turkijos nacionaline biblioteka, įsikūrusia Ankaroje. Tai prisidėtų prie dvišalių kultūrinių santykių ir kultūrinės diplomatijos plėtros.