Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. sausio 10 d.

Nacionalinėje bibliotekoje – įkvepiančios „Kompiuteriukų Ralio“ lenktynės

Į Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką, kur vyko „Kompiuteriukų Ralio“ 2018–2019 metų finalinis renginys, susirinko per 200 informacinių technologijų (IT) mokytojų iš visos Lietuvos. Juos sukvietė Kompiuteriukų paramos fondas.

Pasak šio fondo vadovės Viltautės Žvizdinaitės, ši iniciatyva – tai privačių rėmėjų lėšomis finansuojama tęstinė edukacinė veikla, jungianti moksleivius, mokytojus bei IT profesionalus bendram tikslui – įkvėpti vaikus mokytis, kurti ir pamilti technologijas.

„Aukime, tobulėkime, kurkime. Ne tik naudokimės, bet ir kurkime technologijas. Bendromis jėgomis galime pasiekti ambicingų tikslų – auginti smalsius vaikus ir gerinti IT švietimą Lietuvoje. Turim didelį norą keisti ir gerinti Lietuvą. Kai ugdymo programos nebespėja su gyvenimu, Kompiuteriukų paramos fondo komanda su IT mokytojų bendruomene imasi tiesti naujus tiltus ir moko mokytojus bei mokinius kurti modernias technologijas ir pritaikyti jas mokyklose“, – sveikindama renginio dalyvius sakė V. Žvizdinaitė.

Darbo metodais ir patirtinio ugdymo subtilybėmis dalinosi 2019 metų inovatyviausio menų, technologijų mokytojo titulą pelnęs Marius Narvilas. Šis mokytojas devinti metai darbuojasi Vilniaus jėzuitų gimnazijoje, veda elektronikos bei robotikos laboratorijų būrelius, yra technologijų vadovėlių serijos bendraautoris, rengia įvairią metodinę ir mokomąją medžiagą, pristato gerąją patirtį kitiems mokytojams seminaruose, yra Kompiuteriukų fondo komandos narys.

Dalyvauti „Kompiuteriukų Ralyje“ buvo atrinktos 80 mokyklų, iš jų beveik 200 mokytojų prisijungė prie nepamirštamos IT kelionės su vaikais, kuriems rūpi sukurti tokį švietimą, kuris ugdo kritinį bei kūrybinį mąstymą ir moko žvelgti į technologijas per išradimų ir praktinio mokymosi prizmę.

Kūrybinėse dirbtuvėse, vykusiose po atidarymo šventės, daugiausia dėmesio buvo skiriama mokytojams mokyti taikyti naujas technologijas per įvairias pamokas. Prisijungę mokytojai iškart panaudoja įgytas žinias praktikoje, o vaikai su savo mokytojais micro:bit kompiuteriukais mokosi programuoti įdomiai ir šiuolaikiškai.  

„Kompiuteriukų Ralio“ vaikai jau nuo penktos klasės moka sujungti elektros grandines ir užprogramuoti, kad daiktas ar žaislas šviestų, judėtų ar skleistų garsą. Jie supranta, dėl kokių priežasčių kas nors veikia, ir tai yra technologijų kūrėjų ateitis. 

Visi renginio dalyviai savo mokykloms gavo dovanų IT įrangos komplektus.

Daugiau renginio akimirkų ›