Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. sausio 30 d.

Sausio 30 d.: švietimo projekto „Teisė kiekvienam“ paskaita „Šeimos ir vaiko teisių labirintuose“

Praeitų metų spalį Mykolo Romerio teisės mokykla ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka pradėjo unikalų projektą „Teisė kiekvienam“. Jo tikslas supažindinti visuomenę su aktualiausiais teisiniais klausimais, sudaryti galimybę nemokamai individualiai konsultuotis su įvairių sričių teisininkais. Kiekvieną mėnesį kviečiame visus norinčius dalyvauti teisinėse paskaitose aktualiomis temomis.

Ketvirtąją ciklo paskaitą skaitys prof. dr. Inga Kudinavičiūtė-Michailovienė. Tema – „Šeimos ir vaiko teisių labirintuose“. Paskaitos metu bus pasidalinta įžvalgomis apie šeimos narių teises, atskleista, ar šeimos teisinė forma turi įtakos vaiko teisėms įgyvendinti. Vaiko teisių konvencijai jau trisdešimt metų, tad bus analizuojama, kaip realizuojamos ir ginamos konkrečios vaikų teisės, kaip patys tėvai užtikrina vaiko teises.

Po kiekvienos paskaitos bibliotekoje vyks teisinės konsultacijos. Interesantus konsultuos patyrę administracinės, civilinės, baudžiamosios, darbo, vartotojų ir kitų teisės sričių praktikai ir advokatai, o prie jų jungsis ir studentai. Kompleksiniai klausimai bus registruojami ir sprendimų ieškoma per papildomas konsultacijas.

Trumpai apie renginį

Data sausio 30 d.
Laikas 17.30 val.
Vieta Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatoriai Mykolo Romerio universitetas, Mykolo Romerio teisės mokykla, Nacionalinė biblioteka
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“