Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. sausio 31 d.

Sausio 31 d. – vasario 2 d.: žaidimų kūrėjų maratonas „LT Game Jam 2020“

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje ir vėl laukiame kompiuterinių žaidimų kūrimo entuziastų. Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija su partneriais kviečia visus pageidaujančius į renginį „LT Game Jam 2020“. 

„Global Game Jam“ yra pasaulinis žaidimų kūrimo maratonas. Jo dalyviai per 48 valandas pagal paskelbtą temą kuria kompiuterinius ar stalo žaidimus. Nedidelės, dažnai iki tol nepažįstamų narių komandos sugalvoja, pristato ir sukuria unikalų žaidimo prototipą. Neretai jis tampa ir pirmuoju jaunų komandų žingsniu į žaidimų industriją.

Lietuvoje „Global Game Jam“ renginiai sulaukia itin daug žaidimų kūrėjų, kūrybinių industrijų atstovų ir entuziastų dėmesio. Lietuvių kūrėjai pateko į istoriją kaip antro modelio „Game Jam“ renginio organizatoriai pasaulyje dar 2002 metais. Nuo oficialios „Global Game Jam“ pradžios 2009-aisiais dalyvių kasmet gausėja – pernai į renginį keliuose Lietuvos miestuose susirinko daugiau nei 700 dalyvių. 2019 metais Vilniaus renginio vieta buvo tokia aktyvi, kad pateko tarp dešimties daugiausia dalyvių pasaulyje surinkusių „Global Game Jam“ vietų.

Daugiau informacijos oficialioje renginio interneto svetainėje.

Trumpai apie renginį

Data sausio 31 d. – vasario 2 d.
Vieta V a. atrijus, Konferencijų salė, Meno erdvė, Muzikavimo erdvė, Laisvalaikio erdvė, III a. Renginių erdvė, erdvė šone prie vitražo
Trukmė 48 val.
Dalyvavimas atviras, pageidautina išankstinė registracija ›
Organizatorė Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija
Rėmėjai

Platininis rėmėjas: „Nordcurrent“
Auksiniai rėmėjai: „Estoty“, „Unity“
Sidabriniai rėmėjai: „TutoToons“, „Telesoftas“

Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“