Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. vasario 12 d.

Vasario 12 d.: istorijų pasakojimo dirbtuvės

Istorijų pasakojimo menas žmonėms pažįstamas nuo neatmenamų laikų – kadaise tai buvo vienintelė galimybė išmoningai perteikti žinią: sekant pasaką, pasakojant sakmę, legendą. Ir drauge patirti malonumą – ir pasakotojui, ir klausytojui. Pastaruoju metu istorijų pasakojimas (angl. storytelling) pristatomas kaip tam tikra komunikacijos forma, kurią įvaldžius galima tapti įdomesniu pašnekovu, įtaigesniu lektoriumi, net geresniu pardavėju.

Pasak dramaturgės dr. Gabrielės Labanauskaitės, vadinamasis „storytellingas“ – tai pasakojimo menas, turintis sudėtinius elementus ir taisykles, kurių galima kiekvienam išmokti. Tai ir tam tikri socialiniai mainai, fantazijos, vaizduotės lavinimo būdas. Sakytinis istorijų pasakojimas šiek tiek skiriasi nuo rašytinio, nors abu jie perteikia informaciją meniškesniu, įtaigesniu, paveikesniu būdu. 

Praktinėse istorijų pasakojimo dirbtuvėse bus proga pasigilinti į šį fenomeną, išgirsti įtaigiai pasakojamos istorijos įrašą, atlikti keletą sakytinio ir rašytinio istorijų pasakojimo užduočių. 

Renginio vedėja – dr. G. Labanauskaitė, dramaturgė, poetė, „Auksinio scenos kryžiaus“ laureatė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytoja, kūrybinio rašymo mokytoja. Gabrielė stažavosi Europos ir JAV aukštosiose mokyklose, rašo dramaturgiją Lietuvos ir užsienio teatrams, veda privačius kūrybinio rašymo kursus. Neseniai lektorė grįžo iš istorijų pasakojimo festivalio Grenlandijoje, taigi sykiu pasidalys su dalyviais kai kuriais įspūdžiais. 

Daugiau informacijos apie G. Labanauskaitės vedamas dirbtuves ir kursus galite rasti čia.

Vietų skaičius ribotas, būtina registracija ›

Trumpai apie dirbtuves

Data vasario 12 d.
Laikas 18 val.
Vieta Meno erdvė, V a., 535 kab.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas būtina registracija
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“