Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. vasario 4 d.

Tarptautinis valiutos fondas atvėrė savo el. bibliotekos mokslinių tyrimų platformą naudoti nemokamai ir laisvai

Nuo šių metų sausio 1 d. Tarptautinis valiutos fondas (TVF) visiems vartotojams suteikė nemokamą prieigą prie eLibrary duomenų bazės. Joje rasite išsamų TVF vykdytų tyrimų ir surinktų duomenų archyvą, kuris nuolat auga – šiuo metu čia yra daugiau nei 21 tūkstantis leidinių, ataskaitų ir darbinių dokumentų. Plačiame archyve pateikiama pažangiausia tyrimų medžiaga ir analizė, TVF ataskaitų ir duomenų kolekcija galima remtis rašant įvairius darbus. TVF el. bibliotekos duomenų bazėje naršyti lengva, galima rinktis intuityvios ir suasmenintos paieškos funkcijas. Vartotojai gali informaciją skaityti internete, ją atsisiųsti, spausdinti ir dalintis. Platformoje integruoti citavimo ir anotavimo įrankiai.

Lietuva Tarptautinio valiutos fondo nare tapo 1992 m. Kiekvienais metais šio fondo atstovai lankosi mūsų šalyje, vertina jos ekonominę padėtį ir vystymosi tendencijas. TVF įpareigoja šalis nares siekti vykdyti tokią ekonomikos ir finansų politiką, kuri užtikrintų šalies ir globalų finansinį ir ekonominį stabilumą. TVF privalo vykdyti nuolatinę šalių priežiūrą ir teikti rekomendacijas minėtam stabilumui pasiekti ar išlaikyti. 

Siekdami skleisti informaciją apie TVF ir jo dokumentus, jūsų patogumui pateikiame TVF atvirosios prieigos visateksčių, rekomenduojamų leidinių sąrašą. Čia rasite informacijos makroekonomikos, globalizacijos, technologijų plėtros, prekybos, demografijos, besivystančių rinkų, skurdo mažinimo ir kitais klausimais.

Naujausius ir kitus TVF leidinius rasite Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos interneto svetainėje pasirinkę nuorodą ATRADIMAI > Duomenų bazės > Užsienio > Tarptautinių organizacijų leidiniai > IMF eLIBRARY . Šia duomenų galite naudotis ir ne bibliotekoje.