Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. vasario 6 d.

Nacionalinės bibliotekos rekonstrukcijos sėkmės pamokomis domėjosi Estijos kolegos

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi Estijos nacionalinės bibliotekos atstovai. Pasak delegacijos vadovės, Estijos nacionalinės bibliotekos generalinės direktorės Janne Andresoo, vizito tikslas – pasisemti gerosios patirties, kaip sklandžiai organizuoti bibliotekos veiklą vykdant rekonstrukcijos darbus. 2018 m. gruodį 100-metį atšventusi Estijos nacionalinė biblioteka rekonstrukcijos darbus planuoja pradėti 2022-aisiais.

Lietuvos nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas kolegoms iš Estijos pristatė į pokyčius orientuotą Nacionalinės bibliotekos koncepciją, papasakojo apie iššūkius, su kuriais buvo susidurta rekonstrukcijos metu. R. Gudauskas, kalbėdamas apie įvykusią bibliotekos transformaciją, sakė, kad pasiteisino vadinamojo 3R modelio taikymas: kai permąstomos veiklos (Rethinking), sukuriamos naujos, lanksčios ir takios struktūros (Restructurization), imami taikyti nauji veiklos modeliai ir kompetencijos (Reorganization).

Kolegas estus taip pat domino labai konkretūs klausimai bei jų sprendimo būdai: Lietuvos nacionalinėje bibliotekoje teikiamų paslaugų spektras ir jų įvairovė; kaip buvo teikiamos paslaugos lankytojams vykstant bibliotekos rekonstrukcijai; kaip rekonstrukcijos metu buvo sprendžiami fondų ir vertingų kolekcijų perkėlimo klausimai; techninių klausimų koordinavimo atvejai ir pan. Atsakymus svečiai gavo darbinėje sesijoje, kurioje Estijos ir Lietuvos nacionalinių bibliotekų analogiškų padalinių vadovai pasidalijo patirtimi ir žiniomis.

Kolegoms iš Estijos taip pat buvo surengta ekskursija po bibliotekos erdves, pristatyta dirbtuvių PATS SAU veikla.

Daugiau nuotraukų ›