Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. kovo 8 d.

Kovo 8 d.: knygos „Moterys, kūrusios Lietuvą“ pristatymas

Prieš keletą metų minėjome ir Lietuvos valstybės, ir moterų teisės balsuoti šimtmetį. Turbūt daugelis prisimename visur iškabintas trispalves. O kiek įvyko renginių moterų teisių kovoms atminti? Išryškinti istoriškai nuošalyje paliktą moterų darbą? Nevyriausybinė organizacija „Lygių galimybių plėtros centras“ per anuos jubiliejinius metus socialiniuose tinkluose paviešino 100 moterų portretų ir istorijų. Sukluso ne tik žmogaus teisių aktyvistai – daugybė žmonių klausė savęs: „Kodėl aš nežinojau apie visa tai?“.

Einant antriems metams po didžiojo jubiliejaus, apie istorines moteris, ryškias asmenybes kalbama be jokios abejonės vis daugiau ir įvairiau. Organizuojamos parodos, kuriami spektakliai, leidžiamos knygos.

Ką tai reiškia, diskusijoje aptars knygos „Moterys, kūrusios Lietuvą“ kūrybinė grupė. Šioje knygoje sudėti pasakojimai nėra sėkmės istorijos ar pabaigtos kovos triumfo šūksniai. Jie kaip veidrodis atspindi ir šiandien egzistuojančias sistemines spragas bei tai, kad gyvenimas gerėja ne visoms moterims ir ne vienodai.

Diskusijoje dalyvaus:
Knygos sudarytoja Aurelija Auškalnytė; lyčių lygybės ekspertė Margarita Jankauskaitė; knygos dizainerė ir maketuotoja Jurgita Juodytė; Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto prof. dr. Dovilė Jakniūnaitė. Moderatorė Jūratė Juškaitė, Lietuvos žmogaus teisių centro komunikacijos vadovė.

Po diskusijos bus galimybė įsigyti arba atsiimti iš anksto užsakytas knygas.

Trumpai apie renginį

Data kovo 8 d.
Laikas 15 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Trukmė 1,5 val.
Organizatorius VšĮ Lygių galimybių plėtros centras
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“