Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. kovo 23 d.

Kviečiame skaityti knygas neišeinant iš namų!

Pristatome įdomiausias portalo ibiblioteka.lt knygas filosofijos ir psichologijos temomis. 

Knygos viršelisJan Spiller „Astrologija sielai. Mėnulio mazgai ir asmenybės evoliucija“

Horoskopas iš esmės yra tarsi schema, iš kurios matyti, kokia yra žmogaus „vidinė programa“. Ji nėra nei gera, nei bloga – tiesiog tokia, kokia yra. Jan Spiller, visame pasaulyje žinoma astrologė, šioje knygoje dalijasi savo keliasdešimties metų patirtimi. Knygoje rasite daug netikėtų įžvalgų apie tam tikro ženklo žmonių įgimtus gabumus, poreikius, troškimus, tikslus ir galimybes. Horoskopas parodo asmenybės struktūrą – tai schema, už kurios slypite tikrasis Jūs. Gyvenimo vairas – Jūsų rankose. 

Knygos viršelisMorgan Scott Peck „Melo žmonės“

Pasaulinio bestselerio „Nepramintuoju taku“ autorius dr. Morganas Scottas Peckas savo ne mažiau įtraukiančioje knygoje „Melo žmonės“ neria į žmogaus tamsumas, aiškindamasis, kodėl randasi ir kaip gali kenkti žmogiškasis blogis. Autorius pasakoja pacientų, su kuriais susidūrė užsiimdamas gydytojo praktika, istorijas ir pateikia daugybę žmogiškosios destrukcijos pavyzdžių iš kasdienio gyvenimo. 

Knygos viršelisKen Robinson, Lou Aronica „Atrask savo stichiją: pažink save ir atrask savo pašaukimą“

Populiarumo neprarandanti, kelio į laimę stereotipus griaunanti knyga. Dešimtmečius mums vis buvo sakoma, kad pozityvus mąstymas yra raktas į laimingą ir turiningą gyvenimą. Tačiau tos dienos baigėsi. „Velniop pozityvumą, – sako Markas Mansonas. – Būkime atviri – kartais reikalai būna sumauti ir turime su tuo susitaikyti.“

Knygos viršelisKen Robinson, Lou Aronica „Atrask savo stichiją: pažink save ir atrask savo pašaukimą“

Ši knyga atsirado gana kritiniu laikotarpiu, kai visuomenėje vis smarkiau auga nerimas dėl ekonomikos, švietimo ir aplinkos. Todėl poreikis pažinti savo talentus ir pomėgius yra kaip niekada didelis. K. Robinson teigimu, nesvarbu, kas jūs, kur jūs, kiek jums metų ir ką darote, jei ieškote savo stichijos – ši knyga padės ją rasti.

Knygos viršelisAušra Kurienė „Kaip užauginti žmogų. Mintys iš vaikų psichologo smėlio dėžės“

Japonai leidžia viską, o prancūzai – nieko. Kokia auklėjimo teorija keroja Jūsų gyvenime? Ar tenkinti visus dvimečio „noriu“? Leisti ar neleisti į darželį? Ar mažajam viskas gerai, jei jis dėvi Betmeno kostiumą ir nenori mokytis skaičiuoti? Ar leisti vaikui bijoti? Ar išgyvens jis mokykloje? Knyga-žemėlapis, kad nepasiklystumėte, o nuklydę rastumėte kelią. Išmoksite užauginti žmogų, o ne sukurti nepriekaištingai funkcionuojantį aparatą.

Kviečiame pasižvalgyti po virtualias lentynas ir atrasti sau patinkančią knygą.

Primename, kad portale ibiblioteka.lt knygas gali skaityti kiekvienas turintis LIBIS skaitytojo pažymėjimą.