Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. kovo 26 d.

Kur ieškoti muzikos įrašų ir informacijos apie muziką?

Darbas, mokslai ar poilsis namuose gali tapti išties puikiai praleistu laiku – viskas, ko reikia, tai jauki aplinka ir atpalaiduojanti, o gal padedanti susikaupti muzika. Siūlome net keletą muzikos įrašų ir informacijos šaltinių.

Klausykitės muzikos ir ieškokite dominančios informacijos nemokamoje atvirosios prieigos duomenų bazėje „Open Music Library“. Ši atvira duomenų bazė – tai ambicinga iniciatyva sukurti didžiausią pasaulyje nemokamą skaitmeninių išteklių bazę, skirtą studijuojantiems muziką ar rimtai ja besidomintiems.

„Open Music Library“ rasite recenzuojamų žurnalų straipsnių, knygų ir muzikos partitūrų iš pasaulio skaitmeninių kolekcijų. Bazėje – daugiau nei 200 tūkst. žmonių (kompozitorių, muzikantų) biografijų, 200 tūkst. partitūrų, 4 tūkst. vaizdo įrašų ir net 1 mln. mokslinių straipsnių. Informaciją apie dominančius muzikos pasaulio žmones bei žurnalus galite prenumeruoti – taip nepraleisite aktualios informacijos.

Siekdama tapti pasaulinio dydžio muzikos duomenų baze, „Open Music Library“ vienija muzikos žinovų, studentų, mokytojų ir bibliotekininkų bendruomenes. Susistemindami ir atverdami vertingus pirminius ir antrinius šaltinius, „Open Music Library“ iniciatoriai siekia ne tik supažindinti su muzika, bet ir padidinti pakartotinio panaudojimo galimybes ir skatinti naujas tyrimų bei, žinoma, bendradarbiavimo galimybes.

Muzikos įrašų bei įdomios informacijos rasite ir Europos bibliotekų, archyvų ir muziejų skaitmeninių dokumentų portale „Europeana“, kuriame skelbiama net 50 milijonų skaitmenintų knygų, muzikos, meno kūrinių ir kt. Taip pat apsilankykite virtualiame Lietuvos kultūros paveldo portale epaveldas.lt – tai greita ir patogi prieiga prie tūkstančių meno kūrinių, knygų, laikraščių, rankraščių, žemėlapių ir garso įrašų.

Naršykite Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamoje „Naxos Music Library“ duomenų bazėje – didžiausioje pasaulyje klasikinės muzikos internetinėje bibliotekoje. Tai išsami muzikos duomenų bazė, kurioje pateikiami klasikinės, džiazo, pasaulio tautų folkloro, šiuolaikinės populiariosios, roko muzikos įrašai. Duomenų bazėje rasite kompozitorių ir atlikėjų biografijų bei kitos svarbios informacijos. Daugiau informacijos apie duomenų bazę ir kaip prie jos prisijungti nuotoliniu būdu rasite čia.

Daugiau informacijos ›