Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. balandžio 6 d.

Darbas ir šeima – misija įmanoma!

Šiomis dienomis daugelis tėvų su vaikais praleidžia daugiau laiko kartu nei įprastai. Ir, nors sprendžiant tokio ilgesnio bendrabūvio bei darbo našumo dilemą, tenka susidurti su nemenkais iššūkiais, laikas, praleistas drauge, neabejotinai gali būti smagus, įdomus ir praturtinantis. Tereikia šiek tiek išradingumo, atvirumo naujovėms bei kelių profesionalų patarimų. O pastarųjų tikrai apstu el. knygų portale www.ibiblioteka.lt. Štai keletas pavyzdžių.

Knygos viršelisJohn Gray. „Vaikai kilę iš dangaus“

Filosofijos daktaras, didelę patirtį turintis psichologas Johnas Gray’us – skaitomiausias visų laikų knygų apie vyrų ir moterų santykius autorius – šį kartą dėsto visiškai naują požiūrį į vaikų auklėjimą. Jis aiškina, kaip tapti teisingais, savimi pasitikinčiais tėvais ir padėti vaikams susikurti sėkmingą gyvenimą.

Knygos viršelis 02prancuzaiiPamela Duckerman. „Vaikų auklėjimas pagal prancūzus“

Prancūzijoje motinystė patiriama kitaip. Čia jaunos mamos netampa nusiplūkusiomis tarnaitėmis, neturinčiomis asmeninio gyvenimo. Prancūzės įsitikinusios, kad geri gimdytojai neprivalo nuolat tarnauti vaikams. Savo vaikams jos pakančiai, ramiai vadovauja. Pamela Druckerman, buvusi „The Wall Street Journal“ žurnalistė, užsimoja atskleisti paslaptį, kaipgi auginama gerai miegančių, gurmaniškai besimaitinančių ir gana atsipalaidavusių tėvų visuomenė. Autorė šmaikščiai ir įžvalgiai pristato prancūzų auklėjimo filosofiją, kuri tikrai turėtų sudominti ir jus.

Knygos viršelisShefali Tsabary. „Sąmoninga tėvystė“

Shefali Tsabary vaiką vertina kaip savotišką tėvų veidrodį, kuriame jie gali pamatyti pamirštus save. Randantys kelią į savo tapatybę tėvai gali užmegzti tvirtą ryšį su savo vaiku. Taigi vaikai padeda tėvams išgyventi dabarties akimirką, atsisakyti egoizmo ir susitelkti į esminius dalykus. Autorė sujungia Rytų išmintį, Vakarų mokslą ir savo, kaip motinos, patirtį, apžvelgia visus vaiko augimo laikotarpius, pateikia įkvepiančių pavyzdžių.

Knygos viršelisJulia Cameron, Emma Lively. „Kaip ugdyti vaikų kūrybingumą“

Perskaitę šią knygą sužinosite, kaip pažadinti vaiko, o kartu ir savo nuostabą, padėti vaikams savo pomėgius paversti menu, paskatinti saviraišką, ugdant vaikų kūrybingumą, iš naujo atrasti ir savo kūrybines galias, lavinti kūrybos aistrą ir visą gyvenimą lydintį gebėjimą kurti.

Knygos viršelisAušra Kurienė. „Kaip užauginti žmogų“

Knygos autorė Aušra Kurienė – 38 metus konsultuojanti vaikų ir paauglių psichologė psichoterapeutė. Ji sako: „Mes, tėvai, nesame techninis vaikų aptarnavimo personalas, mes auginame žmogų, kuriam reikia ne tik maisto ir būsto, bet ir žmogiško santykio – meilės, dėmesio, užuojautos, bendravimo. Tik nuolatinis ryšys, kai apsikeičiame žodžiais, veiksmais ir jausmais, gimdo jautrumą, o šioje terpėje auga žmogus.“ Apie tai ir ši knyga.

Patyrusių specialistų rekomendacijos ir aukso vertės patarimai vaikų ugdymo klausimais visiems LIBIS skaitytojo pažymėjimą turintiems tėveliams yra nemokami. Apsilankykite www.ibiblioteka.lt, išsirinkite tinkamiausią knygą ir dovanokite šeimai nepamainomą bendravimo džiaugsmą.