Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. balandžio 6 d.

Andrejaus Vasilenko paroda „This is Vilnius“ paskelbta virtualioje erdvėje

Prieš pusantrų metų Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje didelio lankytojų susidomėjimo sulaukė lietuvių fotografo Andrejaus Vasilenko (g. 1985) eksponuota paroda „This is Vilnius“. Menininkas savo projektą socialiniame tinkle „Facebook“ pradėjo 2014 metais. Šiuo metu jis turi per 7 tūkst. sekėjų. Projekto tikslai – fiksuoti Vilniaus miestą, supažindinti žiūrovus su alternatyviomis miesto istorijomis, populiarinti meninės, tiriamosios, dokumentinės fotografijos žanrą. Personalinė A. Vasilenko paroda Nacionalinėje bibliotekoje buvo pirmasis šio projekto pristatymas Vilniaus mieste. Nuo šiol galite pamatyti šią ekspoziciją ir virtualioje Nacionalinės bibliotekos parodų galerijoje čia ›.

Beje, virtualioje šios parodos ekspozicijoje rodomos visos tuo metu į parodą Nacionalinės bibliotekos erdvėse atrinktos fotografijos.

 „A. Vasilenko projektas „This is Vilnius“ – tai siekis sukurti Vilniaus, kaip daugialypio ir nuolat kintančio miesto, portretą. Nors autoriaus fotografijose daugiausia dėmesio skiriama architektūrai, urbanistiniams peizažams ir statiškoms kompozicijoms, jo fotografijose nebelieka hierarchinės skirties tarp miesto centro ir periferijos nei geografine, nei politine prasme. „This is Vilnius“ A. Vasilenko nuotraukos – tai greičiau atviras klausimas nei teiginys“, – buvo rašoma apie parodą.

Daugiau informacijos rasite čia ›.