Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. balandžio 15 d.

Naujausi Pasaulio banko leidiniai

Pasaulio banko misija – kovoti su skurdu ir gerinti žmonių pragyvenimo lygį ekonomiškai silpnose valstybėse. Plėtrą skatinantis bankas teikia konsultacijas dėl veiklos krypties, dalijasi turimomis žiniomis su žemas ir vidutines įplaukas gaunančiomis valstybėmis. Pasaulio bankas yra pasirengęs padėti valstybėms spręsti ekonominius iššūkius, kuriuos sukelia koronavirusas, užtikrinti nepaprastosios padėties finansavimą, teikti politines konsultacijas ir techninę pagalbą.

Pristatome keletą reikšmingiausių elektroninių leidinių, naujausius ir kitus Pasaulio banko leidinius rasite Nacionalinės bibliotekos interneto svetainėje www.lnb.lt pasirinkę nuorodą Atradimai › Duomenų bazės › Užsienio › Tarptautinių organizacijų duomenų bazės › The World Bank Open Knowledge Repository (OKR).

Siūlome susipažinti:

Knygos viršelisWorld Bank East Asia and Pacific Economic Update, April 2020 : East Asia and Pacific in the Time of COVID-19

COVID-19 liga, sukėlusi tiekimo grandinės šoką Kinijos ekonomikai, dabar sukėlė šoką visam pasauliui. Didelė ekonominė krizė neišvengiama visose šalyse. Siekdamos įveikti šią krizę, šalys turi veikti greitai ir ryžtingai, kad sustabdytų koronaviruso plitimą ir tuo pat metu didintų galimybes gydyti žmones ir tirti bei sekti virusą. Leidinyje kalbama apie fiskalinės priemones, galinčias užtikrinti socialinę apsaugą nuo sukrėtimų, ypač labiausiai ekonomiškai pažeidžiamiems asmenims. Optimalus ekonominės politikos atsakas laikui bėgant pasikeis ir priklausys nuo tikslaus šoko pobūdžio ir raidos.

Knygos viršelisRemote Learning, Distance Education and Online Learning During the COVID19 Pandemic : A Resource List by the World Bank's Edtech Team

Pasaulio banko „Edtech“ komanda pateikia nemokamų daugiakalbių išteklių sąrašą nuotoliniam mokymuisi COVID-19 pandemijos metu. Čia rasite pedagogams ir mokiniams naudingos skaitymo bei mokymosi medžiagos, pamokų planų. Išteklius galima naudoti ir turint ribotą interneto prieigą. Suteikiama galimybė naudotis neužsiregistravus, prisijungti dviem ar daugiau vartotojų vienu metu vienoje platformoje ar elektroninių ryšių kanale, pvz., vaizdo konferencijoje. Išteklių sąrašą reguliariai kuruoja ir tvarko Pasaulio banko „Edtech“ komanda.

Knygos viršelis

Economy Profile of Lithuania

Leidinyje „Doing Business“ pateikiamas verslo aplinkos vertinimas pagal Pasaulio banko apibrėžtą metodiką ir scenarijus. Atliekant tyrimą, nagrinėjami verslo plėtrą skatinantys ir stabdantys reikalavimai skirtingose valstybėse ir regionuose. Pasaulio bankas, vertindamas šalių pažangą 2020 metų ataskaitoje pagal dešimt rodiklių, pripažino, kad Lietuva per vertinamąjį laikotarpį įgyvendino teigiamas reformas prisijungimo prie elektros tinklų ir smulkiųjų investuotojų apsaugos srityse. Šis ekonomikos apibūdinimas parodo Lietuvos rodiklius. Ar žinote, kad 2020 m. Lietuva užima 11 vietą 190 pasaulio šalių vertinančiame reitinge? Siūlome patyrinėti leidinį ir sužinoti, ar lietuviai savo pasiekimais lenkia latvius ir estus.

Likite namuose ir saugiai naudokitės elektroniniais ištekliais iš asmeninių įrenginių!