Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. balandžio 16 d.

Knygos, nukeliančios į šiltuosius kraštus

Italija, Marokas, o gal tolimoji Kuba? Kai už lango vis šiltesni orai, bet tenka laiką leisti namuose, kviečiame nusikelti į šiltuosius kraštus skaitant elektronines knygas portale www.ibiblioteka.lt ir pasitelkiant vaizduotę pajausti ką tik iškeptos itališkos picos skonį, sužinoti brangiausio pasaulyje prieskonio šafrano paslaptis arba aplankyti žaviąją Siciliją... Apie tai pasakojančios ir dar daug kitų elektroninių knygų jūsų laukia elektroninių knygų portale www.ibiblioteka.lt.

Knygos viršelisItališkas mūsų gyvenimas

Garsi amerikiečių aktorių pora – Michaelas Tuckeris ir Jill Eikenberry – išlydėję į koledžą jaunėlį sūnų, pabėga ilgų atostogų į žavų Italijos kaimelį Umbrijos regione. Sutuoktiniai svajonių namus atranda 350 metų sodyboje.

Iš pirmo žvilgsnio pamilę šį dieviško grožio kampelį, jiedu numoja ranka į rūpesčius dėl vandentiekio vamzdžių ar termitų ir, daug nesvarstydami, senučiuką namą nusiperka. Atsisveikinę su amerikietišku gyvenimu, Michaelas ir Jill neriasi iš kailio stengdamiesi prabilti italų kalba, suprasti šalies kultūros subtilybes ir sukurti jaukius namus naujajame savo gyvenimo etape.

„Itališkas mūsų gyvenimas“ – neužmirštamų įspūdžių, kvepiančios, miltuotos itališkos virtuvės ir gardaus vyno istorijų knyga vertinantiems tikrus ir paprastus gyvenimo malonumus.

Knygos viršelisŠafrano keliu

Kartą gyveno mergaitė, labai mylinti šafraną. Jai patiko jo paslaptingumas, mįslingumas, o labiausiai – magija.

Po motinos mirties liūdinti Nelė iš vyro Kalemo gauna netikėtą gimtadienio dovaną – kulinarijos kursus Maroke. Netekties skausmas priverčia suabejoti santuokos patvarumu, širdį slegia keista kaltė dėl tragiškos mamos mirties ir klausimai, taip ir likę neatsakyti. Taro kortoms pranašaujant permainas, Nelė iš kaimiško Kornvalio iškeliauja į spalvingą ir chaotišką Marakešą.

Tarsi nukėlęs tadžino dangtį nuo kunkuliuojančio troškinio iš įvairiausių ingredientų, staiga atsiduri Maroke ir pasijunti ragaująs, girdįs ir jaučiąs šios šalies pulsą, o keliaudamas siauromis Maroko miestų gatvėmis užuodi šafrano dvelksmą.

Knygos viršelisVila Sicilijoje

Tesa, netikėtai gavusi advokato laišką apie palikimą – apgriuvusią, bet labai gražią vilą, stūksančią ant kalvos Sicilijoje, labai nustemba. Vienintelis jos ryšys su sala – mama Flavija, kadaise pabėgusi iš saulėtosios Italijos ir nutraukusi su ja visus ryšius.

Į tolimą Italijos salą atvykusi Tesa atranda nuostabų Četarijos povandeninio pasaulio grožį. Susipažinusi su dviem žaviais, tačiau be galo skirtingais siciliečiais Džovaniu ir Toninu, moteris sužino, kad jų abipusią neapykantą kursto seniai pradingusio lobio paslaptis. Kuriuo iš jų pasikliauti? Kaip atskleisti ne tik motinos, bet ir dvi šeimas supriešinusio lobio paslaptis?

Knygos viršelisKašmyro šalis

Jaunavedžiai Nerisė ir Evanas Votkinsai 1939-aisiais iš Velso garlaiviu išplaukia į Indiją. Netrukus vyras pašaukiamas tarnauti į misiją Lehe. Čia septynis mėnesius keliai neišvažiuojami ir beveik niekas negirdėjęs apie elektrą. Nerisės sveikatai suprastėjus Evanas ją išsiunčia į egzotišką, spalvingą, romantišką Šrynagarą, kuriame Nerisė atranda visiškai naują pasaulį, kupiną šokių, flirto, aistros ir apkalbų.

Po daugelio metų Nerisės anūkė Maira tvarkydama mirusių tėvų namus aptinka nuostabaus grožio kašmyro šalį. Iš įvynioto į jį voko iškrenta plaukų garbana. Kieno? Trokšdama įminti šalį gaubiančias šeimos paslaptis Maira nuseka senelių pėdsakais į Kašmyrą – šiai kelionei lemta amžiams pakeisti jos gyvenimą.

Knygos viršelisKitais metais Havanoje

Havana, 1959 metai. Fideliui Castrui užėmus valdžią, Elisos Perez šeima priversta palikti ištaigingą gyvenimą Kuboje ir sprukti į JAV. Sutrikę ir netekę įprasto gyvenimo, jie išsineša didžiausią turtą – niekad neišblėsiančius prisiminimus.

Majamis, 2017 metai. Marisolė užaugo klausydamasi nesibaigiančių senelės Elisos pasakojimų apie Kubą: pokyliuose besisukančias poras, ugningas muzikantų dainas ir svajingai į vandenyną besileidžiančią saulę. Dabar, kai senelė mirė, Marisolė privalo įvykdyti paskutinį jos norą – išbarstyti jos pelenus gimtojoje žemėje. Merginos laukia kelionė į išsvajotą kraštą ir vis dar gyvą šeimos praeitį.

Kviečiame į užburiančias keliones su knyga! Primename, kad www.ibiblioteka.lt knygas skaityti gali kiekvienas, turintis LIBIS skaitytojo pažymėjimą. Leidinį skoliname 14 dienų, o nespėjus perskaityti, šį terminą galima prasitęsti du kartus.