Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. balandžio 23 d.

Vilniaus Gaonui – 300

Balandžio 23 d. minint Vilniaus Gaono 300-ąjį gimtadienį Lietuvos ir užsienio žiniasklaida skiria ypatingą dėmesį šiam iškiliam išminčiui. Lietuvoje 2020-ieji paskelbti Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų kultūros metais, tačiau Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka gvildena ir viešina Vilniaus Gaono palikimą ir organizuoja jam skirtus renginius jau nuo 2019 metų, kai Nacionalinėje bibliotekoje saugoma Vilniaus Gaono darbų rinktinė buvo įtraukta į UNESCO programos „Pasaulio atmintis“ Lietuvos nacionalinį registrą.

Šių metų pradžioje Nacionalinė biblioteka ir jos Judaikos tyrimų centras pristatė Lietuvos žydų kultūrą ir Vilniaus Gaono palikimą Lietuvos nuolatinėje misijoje prie Jungtinių Tautų bei Lietuvos konsulate Niujorke. Iki metų pabaigos Nacionalinė biblioteka, bendradarbiaudama su  Lietuvos ir pasaulio mokslo, kultūros ir atminimo institucijomis, ketina surengti tarptautinę mokslinę konferenciją ir Vilniaus Gaonui skirtą parodą.

Kviečiame pasiklausyti Nacionalinės bibliotekos Judaikos tyrimų centro vadovės dr. Laros Lempertienės pasakojimo apie tai, kuo svarbi Vilniaus Gaono, XVIII a. išminčiaus, asmenybė Lietuvos sostinei ›