Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 4 d.

Autobiografiniai romanai portale ibiblioteka.lt

Jeigu esate neabejingi asmeninėms istorijoms, domitės tikrais pasakojimais apie tikrų žmonių gyvenimą realiomis aplinkybėmis, jus žavi ir jaudina patirtys, jausmai, atsivėrimas, siūlome skaityti autobiografinius romanus. Tai nepaprastai drąsūs, intymūs, dažniausiai – dramatiški autoportretai. Iš šio žanro knygų galite susipažinti su įvairių epochų spalvingomis asmenybėmis neapleisdami savo įpročio skaityti elektronines knygas portale ibiblioteka.lt. Jei dar to nedarėte – pabandykite, gal toks skaitymas – kaip tik jums.

Knygos viršelisSalvatore Striano. „Mano audra“

Tai tikra autoriaus asmeninė išlikimo istorija: nuo pragariško gyvenimo Madrido Valdemoro kalėjime iki šių dienų gerbiamo Italijos aktoriaus. Salvatore Striano augo viename iš mafijos rajonų Neapolyje. Vaikystėje vagiliavęs, paauglystėje platinęs kokainą, kad ir kaip slapstęsis nuo teisėsaugos, nesugebėjo nuo jos išsisukti. Kalėjime pateko į tikrą pragarą, tačiau, ilgainiui atradęs teatrą, literatūrą, patyrė gyvenimą keičiančią jėgą. Kaip tai įmanoma? Norite sužinoti? Prieš jus – autoriaus išpažintis.

Knygos viršelisLaura Schroff, Alex Tresniowski. „Nematoma gija“

Įkvepianti, tikrais faktais paremta sėkmingos JAV reklamos pardavimų vadybininkės Lauros Schroff ir vienuolikamečio benamio berniuko Moriso pažinties ir draugystės, pakeitusios jų gyvenimus visam laikui, istorija. Tai – istorija apie žmones, „kuriems reikėjo vienam kito ir kuriems lemta buvo susitikti ties Penkiasdešimt šeštosios ir Brodvėjaus gatvių kampu“. Tai – gerumo, meilės, pasiaukojimo pamoka.

Knygos viršelisJeanette Winterson. „Kam būti laimingai, jeigu gali būti normali?“

Reikia būti stipriai, subrendusiai  asmenybei, vertinančiai tai, kuo tapai, ką sugebėjai pasiekti pati, iš skaitomų knygų. Reikia mylėti save ir gyvenimą, kad vėliau galėtum pasakyti „manau, kad man pasisekė“. Prieš jus – kūdikystėje motinos palikta, vaikystėje kentėjusi nesuvokiamai despotišką pamotės elgesį, daug ištvėrusi, dabar – dešimties romanų, kelių apsakymų rinkinių, esė, knygų vaikams, straipsnių autorė britė J. Winterson.

Knygos viršelis

Tom Stone. „Mano graikiška vasara“

Tai istorija apie vyrą, įsimylėjusį moterį, Graikiją ir svajonę. Tomas Stone’as tik vienai vasarai atvyko į Graikiją baigti rašyti romano, tačiau Patmo saloje jis pamilo gražuolę dailininkę Danielę iš Prancūzijos. O kas gi vyko toliau ir kiek metų jis praleis Graikijoje, sužinosite panirę į įtraukiančią meilės ir nuotykių istoriją su gero maisto mėgėjams pagardintas receptais. Ko pageidautumėt: paeljos su midijomis ar vištienos su retsina, o gal?..

 

Knygos viršelis

Jack Kerouac. „Kelyje“

Bitnikų ir hipių kartos kultinė knyga, padariusi stiprų poveikį ne tik Jungtinėse Amerikos Valstijose, bet ir už jų. Knygos herojai visą laiką kelyje. Jie labai skirtingi, bet tuo pat metu kaip broliai – atsipalaidavę, šėlstantys, be jokių suvaržymų „ima gyvenimą“, siekia laisvės ir gyvenimo džiaugsmo. Ar toks, kaip šių jaunuolių, gyvenimo būdas gali teikti džiaugsmą ir tikrą laisvės jausmą, ar „šiame kelyje“ galima tapti tikrai laimingu žmogumi, nuspręsite perskaitę romaną.

 

Šiuos romanus, taip pat kitas populiarias autobiografines knygas: Waris Dirie. „Juoda moteris, balta šalis“, Jochanan Fain. „Berniukas su smuiku“, Dalia Grinkevičiūtė. „Lietuviai prie Laptevų jūros“, Tara Westover. „Apšviestoji“ – rasite portale ibiblioteka.lt.

Skolinkitės 14 dienų, o prireikus prasitęskite skaitymo laiką du kartus.