Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 14 d.

Nacionalinė biblioteka jungiasi prie projekto #IBBYVaikamsKarantine

Nors karantino sąlygos vis švelninamos ir šiuo metu jau galima atvykti į biblioteką pasiimti knygų, mažieji lankytojai dar nedrąsiai naudojasi šia galimybe. Todėl Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka gegužės mėnesį, tradiciškai laikomą šeimos mėnesiu, norėdama paskatinti šeimas geriau susipažinti su vertingiausia vaikų literatūra ir dažniau paimti knygą į rankas, prisijungė prie IBBY Lietuvos skyriaus projekto #IBBYVaikamsKarantine. Nuo šiol kiekvieną pirmadienį ir ketvirtadienį Nacionalinės bibliotekos „YouTube“ kanale rasite po naują rašytojo, iliustruotojo ar bibliotekininko skaitomą kūrinio ištrauką. Visi įrašai bus filmuojami bibliotekos TV studijoje ir vaikų erdvėje.

IBBY Lietuvos skyrius, vienijantis 184 narius, tarp kurių – rašytojai, iliustruotojai, leidėjai, mokytojai, bibliotekininkai ir daugelis kitų, nuo pat karantino paskelbimo sureagavo į situaciją, kad daug vaikų bus priversti leisti laiką namuose. Nuo projekto pradžios organizacijos svetainėje jau paskelbta per 20 vaizdo įrašų, kuriuose knygas vaikams skaito jai priklausantys nariai: rašytojai Tomas Dirgėla, Virgis Šidlauskas, Kotryna Zylė, Akvilina Cicėnaitė, Danguolė Kandrotienė ir kiti kūrėjai bei bibliotekininkai.

Pirmoji projekto viešnia bibliotekoje – Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento bibliotekininkė Eglė Gudonytė. Ji skaito ištrauką iš savo mėgstamos Aido Jurašiaus knygos „Pypas ir jo nutikimai“. Knyga 2018 m. buvo nominuota Metų knygos paaugliams rinkimuose ir tikrai ne veltui – ji drąsiai gali lygiuotis su pasauline nonsenso literatūra. Autorius stebėtinai grakščiai žaidžia kalba, aukštos prabos humoru ir fantazija. Kviečiame žiūrėti įrašą:

Kiti vaizdo įrašai: