Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 11 d.

Nemokama prieiga prie „eLibrary“ ir nemokami mokymai

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) glaudžiai bendradarbiauja su savo plėtros partneriais – Pasaulio banku, Pasaulio sveikatos organizacija bei kitomis institucijomis – teikdamas politines konsultacijas, techninę pagalbą ir finansinę paramą kovojant su COVID-19 pandemija. TVF remia neeilinius fiskalinius veiksmus, kurių ėmėsi daugelis šalių, siekdamos sustiprinti savo sveikatos apsaugos sistemas ir apsaugoti nukentėjusius darbuotojus bei kompanijas. 

Nuo šių metų sausio 1 d. Tarptautinis valiutos fondas visiems vartotojams suteikė nemokamą prieigą prie „eLibrary“ duomenų bazės. Išsamiame TVF vykdytų tyrimų ir surinktų duomenų archyve yra daugiau nei 21 tūkstantis leidinių, ataskaitų ir darbinių dokumentų. TVF pasaulinio finansinio stabilumo ataskaitose pateikiamas pasaulinės finansų sistemos ir rinkų įvertinimas, pasaulio ekonomikos prognozės.

TVF ekspertų sukurtoje specialioje serijoje apie COVID-19 rasite informacijos fiskalinės politikos, pinigų ir finansų, statistikos ir kt. aktualiais klausimais.

Tarptautinis valiutos fondas, bendradarbiaudamas su edX, pateikia nemokamus internetinius daugiakalbius mokymus plačiajai visuomenei. Mokymo programoje siūloma mokytis savarankiškai, pasirinkimas galimas iš daugelio temų: makroekonominė analizė, pinigų ir fiskalinė politika, makrofinansiniai ryšiai, mokėjimų balanso klausimai, finansų rinkos ir institucijos, statistinė ir teisinė šių sričių sistema ir kt.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, siekdama skleisti informaciją apie Tarptautinį valiutos fondą ir jo dokumentus, kviečia jungtis prie Nacionalinės bibliotekos interneto svetainės www.lnb.lt. Pasirinkę nuorodą ATRADIMAI Duomenų bazės Užsienio Tarptautinių organizacijų leidiniai IMF eLIBRARY, rasite naujausius ir kitus TVF leidinius makroekonomikos, globalizacijos, technologijų plėtros, prekybos, demografijos, besivystančių rinkų, skurdo mažinimo ir kitais klausimais. Jūsų patogumui pateikiame TVF atvirosios prieigos visateksčių, Rekomenduojamų leidinių sąrašą.