Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 12 d.

Virtualios pamokėlės „Iliustruotojai piešia vaikams!“

Gegužė – šeimos mėnuo, tad didesnį dėmesį skiriame būtent mažiesiems bibliotekos bičiuliams. Kartu su IBBY Lietuvos skyriumi pakvietę klausytis skaitomų kūrinių ištraukų, šį sykį siūlome pažinti knygų dailininkus! Kiekvieną antradienį ir penktadienį kviečiame apsilankyti Nacionalinės bibliotekos „YouTube“ kanale, kur rasite naujausią įrašą – edukacinę pamokėlę. Kiekvieną sykį susipažinsite su vienu iš lietuvių knygų iliustruotojų, jo knygomis ir išmoksite drauge nupiešti knygos personažą. 

Pirmasis šio edukacinio ciklo vaizdo įrašas, kurį kviečiame žiūrėti – susitikimas su dailininke Aušra Kiudulaite. Kūrėja yra iliustravusi keletą paveikslėlių knygų vaikams: Evelinos Daciūtės knygą „Laimė yra lapė“, Mariaus Marcinkevičiaus kūrinį „Draugystė ant straublio galo“ ir šiemet savo sukurtą knygą „Maksas ir 92 musės“, kurios pagrindinį veikėją, šunį Maksą, ir kviečia dailininkė nupiešti. 

Šį mėnesį taip pat jūsų lauks pažintis su dailininkėmis Agne Nananai, Vilija Kvieskaite, Greta Alice, Ieva Babilaite ir iliustruotoju Martynu Paviloniu.

Kviečiame piešti kartu su vaikų knygų iliustruotojais!

Kiti vaizdo įrašai: