Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 19 d.

Kuriantiems teigiamus pokyčius – „Emerald Management eJournals Collection“

Domitės verslo, vadybos, informacijos ir komunikacijos mokslų, rinkodaros ar panašiomis temomis? Kokybiškos ir patikimos informacijos ieškokite Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prenumeruojamoje elektroninių žurnalų kolekcijoje „Emerald Management eJournals Collection“. 

Dėmesys pokyčiams ir darnumui

„Emeral Publishing“ – šeimos verslas, 1967 m. įkurtas Jungtinėje Karalystėje. Tai vienas pirmaujančių pasaulyje skaitmeninių išteklių leidėjų, glaudžiai bendradarbiaujantis su mokslininkų bendruomenėmis, universitetais, verslo mokyklomis visame pasaulyje ir skatinantis tyrimus, kurie gali turėti realios įtakos visuomenės vystymuisi.

Pasak leidėjo, moksliniai darbai, leidžiantys pasiekti teigiamų pokyčių, neturėtų būti vertinami vien citatuojamumo rodikliais. Dėl šios priežasties „Emeral Publishing“ paskelbė manifestą, kuriame įsipareigojo prisidėti prie ryšio tarp mokslinių tyrimų ir visuomenės kūrimo, mesti iššūkį pasenusiam ir pernelyg supaprastintam požiūriui į tikrąjį mokslo poveikį, skatinti raštingumą mokslinių tyrimų srityje, prisidedant prie žinių ir įgūdžių ugdymo bei kuriant naujus įrankius ir novatoriškus metodus.

Leidėjas ypatingą dėmesį skiria Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslams. „Emerald Open Research“ mokslininkams siūlo publikuoti tyrimus šešiomis temomis, paremtais darnaus vystymosi tikslais: tvarios maisto sistemos, sveika gyvensena, atsakingas valdymas, darnūs miestai, švietimas ir mokymasis, skaitmeninis pasaulis.

Atsižvelgiant į pasaulinę pandemiją, duomenų bazėje pateikiama nemažai įvairių tyrimų šaltinių, susijusių su koronavirusų grupe ir apskritai epidemijomis. Informaciją rasite čia ›.

Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamoje žurnalų kolekcijoje „Emerald Management eJournals Collection“, kurią rasite duomenų bazėje „Emerald Insight“, pateikiami viso teksto moksliniai žurnalai, tokie kaip „Disaster Prevention and Management: An International Journal“, „International Journal of Conflict Management“, „International Journal of Culture, Tourism and Hospitality Research“, „Journal of Knowledge Management“, „Interactive Technology and Smart Education“, „Library Hi Tech News“, „Social Responsibility Journal“ ir daugybė kitų. Iš viso Nacionalinė biblioteka prenumeruojamą kolekciją sudaro 175 el. žurnalai. Jų sąrašą rasite čia ›.

Moderni vartotojo sąsaja

Duomenų bazės „Emerald Insight“ vartotojo sąsaja pasižymi minimaliu, moderniu dizainu ir paprastu valdymu. Paiešką galima atlikti pagal pavadinimą, autorių, reikšminį žodį, skaitmeninį objekto identifikatorių (DOI) ir kitus kriterijus. Atlikus paiešką, gautus rezultatus galima peržiūrėti pagal informacinio leidinio turinio tipą, metus, peržiūrėti visus su ieškoma tema susijusius įrašus arba tik viso teksto straipsnius, kuriuos prenumeruoja Nacionalinė biblioteka. Taip pat yra galimybė peržiūrėti rastus įrašus nuo naujausio iki seniausio ir atvirkščiai arba pagal pasirinktus metus.

Populiarių straipsnių ir leidinių aprašymuose rasite altimetrijos rodiklius – diagramą, atspindinčią leidinio dalijimąsi ir citavimą įvairiuose interneto šaltiniuose: naujienose, tinklaraščiuose, socialiniuose tinkluose, taip pat naudojimą bibliografinės informacijos tvarkymo programose ir kt. Pateikiama citatų ir įrašų statistika – leidinio skaitomumas ir dalijimasis pagal šalis, mokslo sritis, profesiją (mokslininkai, studentai, žiniasklaidos atstovai ir kt.).

Norėdami duomenų baze naudotis ne bibliotekoje, turite prisijungti nuotoliniu būdu. Vartotojo vardas – skaitytojo pažymėjimo, registruoto Nacionalinėje bibliotekoje, numeris. Slaptažodžio įvesti nereikia. Prisijungus atsivers bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąrašas, jame pasirinkite „Emerald Management eJournals Collections“. Paspaudę nuorodą galėsite atlikti informacijos paiešką. Taip pat galite rinktis nuorodą „EBSCO Discovery Service“ – tai bendra paieškos sistema, kuri atlieka paiešką visose bibliotekos prenumeruojamose duomenų bazėse ir įvairiuose atvirosios prieigos ištekliuose.

Daugiau informacijos apie Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamos duomenų bazes rasite bibliotekos svetainėje www.lnb.lt pasirinkę meniu punktą Atradimai › Duomenų bazės › Užsienio.