Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 20 d.

Pokalbis apie knygą „Žuvis, kuri supainiojo duris“

„Mano knyga – tiems, kurie kelionėse ieško ne tiek naujų vietų, kiek savo reakcijos į tas vietas, potyrių, kurių suteikia judėjimas“, – knygą „Žuvis, kuri supainiojo duris“ pristato žurnalistas, keliautojas ir kelionių vadovas Liudas Dapkus. Kviečiame klausytis autoriaus ir „Balto“ leidybos namų redaktorės Irmos Laužikaitės pokalbio.

„Žuvis, kuri supainiojo duris“ – tai pasakojimai iš rojumi vadinamų salų ir kruvinų karo žemių. Įvykiai padangėse ir urvuose, tviskančiuose rūmuose ir purvinose žeminėse. Susitikimai su keistuoliais ir genijais, skurdžiais ir milijonieriais. Akistatos su pasauliu ir pačiu savimi. Trumpos istorijos, tarytum minčių žemuogės, suvertos ant gyvenimo smilgos. „Šitos istorijos nutiko įvairiu laiku, kai kurios netgi labai seniai, nors rašant atrodo, lyg viskas būtų buvę aną mėnesį, – gebu įsiminti žmones, detales ir pojūčius, lydėjusius tuos įvykius. Knygoje jos rikiuojasi ne chronologiškai, o pagal abėcėlę. Nuo Afganistano iki Zimbabvės. Todėl skaityti galima kaip poezijos rinkinį. Arba dienoraštį, kurį kažkas išardė, o paskui suklijavo štai tokia mokykline tvarka“, – pasakoja autorius.

L. Dapkus – tarptautinių naujienų agentūrų korespondentas, spaudos leidinių ir portalų redaktorius, kelionių dokumentikos filmų kūrėjas, televizijos laidų vedėjas, dirbo „Associated Press“, BBC, „Lietuvos ryte“, „Playboy“, kituose leidiniuose. Prieš keletą metų paliko redakcijos vadovo postą, kad galėtų skirti dar daugiau jėgų ir laiko gyvenimo aistrai – kelionėms.

O kaip jis pasijuto, kai koronaviruso pandemijos paliestas pasaulis staiga susitraukė iki keturių sienų? Ar praplėsti jo ribas gali kelionių knygos? Kviečiame pasiklausyti!