Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. birželio 1 d.

Dalyvaukite interaktyvioje akcijoje „Skaitymas mus jungia!“

Pirmąją 2020-ųjų vasaros dieną prasideda visų pamėgtas ir laukiamas „Skaitymo iššūkis“. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka sveikina projekto dalyvius, organizatorius ir partnerius bei kviečia aktyviai dalyvauti jubiliejinėse „Vasara su knyga“ veiklose. Tai jau penktą kartą organizuojama interaktyvi akcija, kurios metu visi dalyviai kviečiami įvykdyti penkias smagias skaitymo užduotis ir laimėti prizų. Šių metų šūkis – „Skaitymas mus jungia!“

„Skaitymo iššūkį“ organizuojančios bibliotekos tikisi, kad per vasarą (birželio 1–rugpjūčio 31 d.) penkias užduotis įveiks dar daugiau žmonių nei pernai. Nors ir 2019 metų rezultatai pranoko visus lūkesčius – iššūkį priėmė net 16 390 dalyvių (beveik du kartus daugiau nei 2018 m.), o jį įveikė tris kartus daugiau skaitytojų nei praėjusiais metais – 10 339. Iš viso pernai per vasarą buvo perskaityta net 74 100 knygų!

Penkios „Skaitymo iššūkio“ užduotys

„Skaitymo iššūkis“ kviečia dalyvauti įvairaus amžiaus skaitytojus  – nuo mažiausių iki labai patyrusių. Kaip rodo organizatorių patirtis, aktyviai jame dalyvauja ne tik mokiniai, bet ir jų tėvai bei seneliai. Dalyviai gali skaityti knygas iš savo namų knygų lentynų, gali skolintis jas bibliotekoje, skaityti elektronines knygas ar klausytis audioknygų. Šiemet užklupęs karantinas gerokai praplėtė skaitytojų akiratį, tad kiekvienas „Skaitymo iššūkio“ dalyvis gali rinktis įvairių formatų knygas, svarbu, kad būtų įvykdytos organizatorių pateiktos užduotys. O šiemet jos tokios:

perskaityti knygą, kurios autorius yra iš Šiaurės šalių;
perskaityti knygą, kurios pavadinime yra skaičius;
perskaityti knygą apie gamtą;
perskaityti knygą apie draugystę;
perskaityti eiliuotą knygą.

Naudingi ir smagūs prizai

Dalyvauti skaitymo varžytuvėse labai paprasta. Galima kreiptis į savo biblioteką, kad jos darbuotojai užregistruotų jus kaip iššūkio dalyvį. Kitas, dar patogesnis, būdas – savarankiškai registruotis svetainėje vasarasuknyga.lt. Visi, sėkmingai įveikę „Skaitymo iššūkį“ ir gavę patvirtinimą el. paštu, dalyvauja bendroje loterijoje, kurioje galima laimėti tris pagrindinius prizus: planšetę, sėdmaišį, momentinį fotoaparatą. Aktyviausiems skaitytojams atiteks ir kelios dešimtys leidyklos „Baltos lankos“ knygų. Dalyviai, sėkmingai įveikę visas užduotis, gaus knygų skirtuką su vaistažolių sėklomis. Prizais bus apdovanotos ir aktyviausios iššūkyje dalyvaujančios bibliotekos.

Be to, viso iššūkio „Vasara su knyga“ metu „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose vyks konkursai, kur galima laimėti papildomų prizų.

„Vasara su knyga“ palaikymo komanda

Organizatorių komanda dėkoja Lietuvos Respublikos kultūros ministerijai, Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijai, LRT, leidyklai „Baltos lankos“ ir partneriui – Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriui.

„Vasara su knyga“ – tai Lietuvos apskričių viešųjų bibliotekų organizuojama skaitymo skatinimo programa pagal Lietuvos Respublikos kultūros ministro įsakymą „Dėl skaitymo skatinimo 2019–2024 metų programos ir skaitymo skatinimo programos 2019–2021 metų veiksmų plano patvirtinimo“ (2018 m. spalio 19 d. Nr. Įv-746/v-834). „Skaitymo iššūkis“ yra viena iš „Vasara su knyga“ iniciatyvos dalių.

Daugiau informacijos apie „Skaitymo iššūkį“, taisykles, registracijos formą ir svarbiausias naujienas rasite atnaujintoje projekto svetainėje vasarasuknyga.lt ir „Facebook“ paskyroje facebook.com/vasarasuknyga.