Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. birželio 4 d.

Nacionalinės bibliotekos edukacinių programų organizatoriai laukia lankytojų

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka vėl kviečia registruotis į edukacines programas, suteikiančias žinių apie įvairių kultūros ir meno sričių gyvenimo spalvas, garsus, vaizdus ir užkulisius. Nacionalinės bibliotekos struktūriniai padaliniai yra parengę per dešimtį įvairaus žanro ir tematikos edukacijų, skirtų vaikams, moksleiviams, studentams, suaugusiesiems, senjorams. Jums tereikia išsirinkti edukaciją ir užsiregistruoti.

Susisiekite su mumis prie kiekvienos programos nurodytais atitinkamais kontaktais ir suderinsime abiem pusėms palankią susitikimų datą ir laiką. Programos rengiamos Nacionalinės bibliotekos erdvėse. Patalpos pritaikytos žmonėms su negalia. Mokymams reikalingas priemones ir įrangą suteikia biblioteka. Paslauga nemokama. Tebesitęsiančio karantino laikotarpiu renkamos mažesnės žmonių grupės.

SVARBU. Paslaugas atnaujinusi Nacionalinė biblioteka užtikrina, kad būtų laikomasi Vyriausybės nustatytų saugumo ir viešųjų patalpų dezinfekcijos reikalavimų, todėl įprastos fizinės paslaugos kol kas ribojamos. Naujausią informaciją rasite čia.

Dėkojame bibliotekos lankytojams už supratingumą, atsakingumą ir laukiame sugrįžtant.

Taip pat atkreipiame lankytojų dėmesį, kad Rinkodaros ir intelektinių paslaugų skyrius atnaujino savo edukacines programas.

Profesionalūs skyriaus edukatoriai kviečia tiek pradedančius, tiek kitus dailininkus į meno edukacijų ciklą, kur mokoma kompozicijos ir tapybos pagrindų, teorinėje dalyje supažindinama su meno filosofijos idėjomis, dailės srovėmis. „Meno edukacija“ – tęstinis ciklas, užsiėmimai vyksta reguliariai vieną kartą per savaitę.

Edukacijoje „Autorinė knyga“ mokoma kūrybingumo. Autorinė knyga – tai meno kūrinys, kurio turinį kuria menininkas. Ji gali būti piešta, spausdinta ar net nulipdyta... Autorinė knyga kuriama tiek tradicinėmis, tiek netradicinėmis meno priemonėmis. Šiais laikais taikoma daugybė raiškos būdų ir technikų: tekstai, piešiniai, poezija, proza, tapyba, skulptūra, fotografija, muzika, koliažai, videomedžiaga ir kt.

„Muzikos technologijų“ edukacijos dalyviai supažindinami, kaip veikia garsas, aiškinama, kokie yra atskiri įrašo kūrimo procesai, demonstruojama garso įrašymo aparatūra ir kt.

Edukacinės programos „Garso įrašų istorija“ dalyviai įgyja žinių apie muzikos industrijas ir technologijas, garso įrašymo procesą ir skirtingus jo įrašymo būdus. Susitikimuose pristatoma garso įrašymo istorija nuo pirmųjų bandymų užfiksuoti garsą iki šių dienų.

Lankytojų mėgstamoje edukacijoje „Muzika ir susikaupimas“ ugdomas gebėjimas įsiklausyti, analizuoti muzikos poveikį, skatinti domėtis nepažintais muzikos žanrais, priskiriamais meditacinei, relaksacinei, ambientinei muzikai. Aptariama, kaip pasitelkti muzikos įrašus ar garsinę kūrybą dėmesingumo įgūdžiams tobulinti.

Edukacija „Garso testas arba kita plokštelės pusė“, skirta susipažinti su garso įrašo formatais ir jų skirtumais, skatinti domėjimąsi garso technologijos ir pan. Lankytojai netikėtai atras, kaip išties skirtingai gali skambėti vienas ir tas pats įrašas. Taip pat kalbama apie muzikos leidinių formatus, daug dėmesio skiriama vinilo plokštelių industrijai, gamybos raidai pasaulyje ir Lietuvoje.

Vaikų ir jaunimo literatūros departamento (VJLD) edukacinės programos kviečia registruotis moksleivių grupes.

Kviečiame registruotis į garsinius „Rytmečio skaitymus“ ikimokyklinukus ir 1–2 klasių mokinius. 1–8 klasių mokiniai gali atvykti į „Literatūrinius protų mūšius“ ir „Kultūros paso“ renginius. Taip pat pradinukus ir vyresnių klasių mokinius kviečiame registruotis į ekskursijas po Nacionalinės bibliotekos erdves. Šiuo metu departamente galima pavartyti „Bežodžių knygų kolekciją“, su ja vaikus supažindinti gali ir bibliotekininkas.

Registracija į VJLD edukacijas vyksta el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 5) 239 8561.

Susitarus Vaikų ir jaunimo literatūros departamento rengiamos edukacijos gali būti organizuojamos ir nuotoliniu būdu.

Rinkitės jus dominančią edukaciją, registruokitės ir dalyvaukite.