Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. birželio 18 d.

Birželio 18 d.: dokumentinis filmas „Pakilau skrydžiui“

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyksiančioje išankstinėje premjeroje bus pristatyta iššūkių, nuotykių, trikdžių kupina trijų sklandytojų kelionė. Pilotų Algiro Šimoliūno, Sakalo Uždavinio ir Igno Bitinaičio skrydis nuo Baltijos jūros Lietuvoje iki Juodosios jūros Ukrainoje užfiksuotas režisieriaus Valdo Babliausko dokumentiniame filme „Pakilau skrydžiui“.

Pirmu istorijoje tokio pobūdžio skrydžiu bemotorėmis priemonėmis, skirtu Lietuvos šimtmečiui paminėti, ne tik atskleistos sklandytuvo galimybės, bet ir stengtasi įkvėpti laisvės troškimo Ukrainos žmonėms. Kviečiame dalyvauti filmo peržiūroje ir pamatyti tai, ką kiti vadino neįmanomu dalyku, nes per penkias dienas sklandytuvais įveikta 1800 kilometrų.

Režisierius V. Babaliauskas, operatoriai Vismantė Ruzgaitė, Alius Aleškevičius, Paulius Aleškevičius, garso operatorius Jaroslavas Bobrovas, grafikos dizaineris Jonas Lenkutis.

Birželio 18 d. 19 val. dalyviai ne tik turės galimybę žiūrėti filmą, bet taip pat dalyvauti diskusijoje su pilotais A. Šimoliūnu, S. Uždaviniu, I. Bitinaičiu, antžeminės komandos vadove Ieva Šimoliūniene ir filmo režisieriumi V. Babaliausku. Pokalbį moderuos Aistė Audickaitė.

Renginyje gali būti fotografuojama ar filmuojama, todėl informuojame, kad galite būti matomi renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, taip pat šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti paskelbti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar žiniasklaidoje.

Jei turite klausimų dėl renginio, kreipkitės el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. +370 621 48 691.

Trumpai apie renginius

Data birželio 18 d.
Laikas 17 val. ir 19 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 1 val. ir 1 val. 20 min.
Dalyvavimas dalyvių skaičius ribotas (40 vietų), prašome registruotis:
birželio 18 d. 17 val. registracija ›
birželio 18 d. 19 val. registracija ›
Organizatoriai VšĮ „Laikas kilt“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“:
birželio 18 d. 17 val. renginys ›
birželio 18 d. 19 val. renginys ›