Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. liepos 1 d.

Liepos 1 d.: spektaklis vaikams „Kontis ir Tvarkius“

Pakuočių atliekų tvarkymo organizacija viešoji įstaiga „Žaliasis taškas“ Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos mažiesiems lankytojams dovanoja Alytaus lėlių teatro „Aitvaras“ spektaklį „Kontis ir Tvarkius“.

2018 m. pagal Aldonos Zinkevičiūtės-Jankauskienės knygą sukurtas spektaklis „Kontis ir Tvarkius“ pasakoja apie įvairiausius būdus, padedančius rūpintis mus supančia aplinka. Lėlių spektaklio aplinkosaugos tema metu vaikai mokomi rūšiuoti atliekas ir atsakingiau įsigyti naujus daiktus.

Pagrindiniai pasakos veikėjai konteineris Kontis ir peliukas Tvarkius savo kelyje susiduria su vaikams gerai pažįstamais daiktais: žaislais, baldais, maisto pakuočių ir kitomis kasdieninėmis atliekomis – per santykį su supančia aplinka jie padeda vaikams suprasti aplinkosaugos svarbą. Mažieji itin svarbią ir kartais sunkiai suprantamą informaciją gauna spektaklio – žaidimo metu!

VšĮ Alytaus lėlių teatras „Aitvaras“ – 1996 m. Alytaus miesto savivaldybės Kultūros skyriaus ir dailininkės Loretos Skruibienės iniciatyva įkurtas teatras, kuriam 2005 m. Kultūros ministerija suteikė profesionalaus teatro statusą. Lėlių teatras „Aitvaras“ priklauso Lietuvos nacionalinei lėlininkų asociacijai UNIMA ir tarptautinei teatrų vaikams ir jaunimui asociacijai ASSITEJ (ASITEŽAS).

Renginys vyks liepos 1 d. 12 val. Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamente, I a. Tą pačią dieną 10 val. į kūrybines ekodirbtuves kviečiami 8–10 metų vaikai, o 11 val. – 11–13 metų vaikai. Informacija apie registraciją į dirbtuves bus skelbiama viešosios įstaigos „Kita forma“ „Facebook“ paskyroje. Daugiau informacijos ›

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų, žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams rekomenduojama dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data liepos 1 d.
Laikas 12 val.
Vieta Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“