Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. liepos 17 d.

Liepos 16, 17 d.: pasakų terapijos kūrybinės dirbtuvės suaugusiesiems Palangoje

Tegu atostogos pajūryje būna pasakiškos! Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Skaitytojų klubas tęsia savo veiklas Palangos vasaros skaitykloje ir jau antrus metus kviečia visus į pasakų karalystę.

Pasakų terapija – vienas iš biblioterapijos metodų, turintis keletą prasmių. Mažieji labai mėgsta neilgus maginius kūrinius, nes jų skaitymas lavina vaizduotę, suteikia saugumo jausmo. Pasakose laimi teisingai besielgiantys herojai, o, išsprendus problemą, visi gyvena ilgai ir laimingai. Čia magija susipina su realybe, o kai pritrūkstama argumentų, pasitelkiama vaizduotė. Visa tai tinka ir suaugusiesiems: nepabūgę atsikratyti rimtų suaugusiųjų etiketės ir pasitelkę jau įgytą patirtį, gali kurti pasakas ir taip ne tik mokyti vaikus, bet ir daug sužinoti apie save pačius, atrasti viduje glūdinčius kūrybiškumo ir fantazijos lobius.

Dirbtuvėse pasakų terapija bus taikoma sąveikos biblioterapijos principu: patiriame džiaugsmą kurdami ir dalydamiesi savo kūryba, aptariame, ką aktualaus sau išgirdome kitų kūryboje ir susirinkusiųjų diskusijoje apie kūrybos rezultatus. Dirbtuvėse gali dalyvauti visi, nereikia būti patyrusiu kūrėju ar pasakų gerbėju. Trumpai bus pristatytas pats metodas, o atlikdami kūrybinę užduotį atsipalaiduosite ir patirsite kūrybos džiaugsmą.

Renginio vedėja – dr. Daiva Janavičienė, viena iš Nacionalinės bibliotekos Skaitytojų klubo vedėjų, Lietuvos biblioterapijos asociacijos atsakingoji sekretorė ir Lenkijos biblioterapijos draugijos narė. D. Janavičienė aktyviai dalyvauja įvairiuose projektuose, vadovauja biblioterapijos grupėms ir mielai dalijasi patirtimi su visais besidominčiais.

Dirbtuvės skirtos suaugusiesiems. Atsivedę vaikus tėveliai turės pasirūpinti jų saugumu ir užtikrinti, kad jie neblaškytų susirinkusiųjų dėmesio.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų dalyvių skaičius ribojamas. Dalyviai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams rekomenduojama dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data liepos 16, 17 d.
Laikas 18 val.
Vieta Vytauto g. 72, Palanga
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“