Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. liepos 15 d.

Liepos 15 d.: paskaita „Kaip Lietuvoje gyveno valstiečiai prieš kelis šimtus metų? Neatskleisti faktai iš XVI–XVII a. pirmos pusės šaltinių“

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Vilniaus universiteto dėstytoja dr. Neringa Dambrauskaitė skaitys paskaitą, kurioje atskleis, kaip gyveno valstiečiai bajorų dvaruose.

Knygos „Lietuvos Didžiosios Kunigaikštytės bajorų namai XVI a.–XVII a. pirmoje pusėje“ autorė dr. N. Dambrauskaitė kvies keliauti laiku ir pristatys neatskleistus faktus apie valstiečių gyvenimą iš XVI–XVII a. pirmos pusės šaltinių. Kokia buvo jų gyvenamoji aplinka ir sąlygos? Kaip rengėsi ir ką valgė? Kokių daiktų turėjo? Šie ir kiti klausimai apie valstiečių kasdienybę bus atsakyti remiantis iki šiol mažai tyrinėtais duomenimis iš teismų bylų aktų, dvarų inventorių ir naratyvinių šaltinių.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų lankytojų skaičius ribojamas. Turintieji ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių į renginį neįleidžiami. Dalyviams rekomenduojama dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data liepos 15 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas Įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“