Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. liepos 9 d.

„Atrask iš naujo“ – moterys, kūrusios Lietuvos istoriją

Karalienės, karo vadės, politikės, poetės, feministės – moterys, kurių dėka formavosi ir formuojasi Lietuvos kultūra, demokratinė visuomenė ir vertybės. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Laisvalaikio skaitinių erdvės skyrelyje „Atrask iš naujo“ pristatome garsių Lietuvos moterų kūrybą.

„Atsigauna širdis, kada jaučiasi kam patarnavusi“, – taip yra teigusi viena garsiausių XX a. lietuvių rašytojų ir publicisčių Gabrielė Petkevičaitė-Bitė, pradėjusi ir skatinusi moterų judėjimą Lietuvoje, ženkliai prisidėjusi prie XX a. visuomenės švietimo, kultūros sklaidos ir puoselėjimo, vos netapusi pirmąja moterimi prezidente pasaulyje, visą gyvenimą paskyrusi moterų ir vyrų lygybės klausimams gvildenti.

Laisvalaikio skaitinių erdvėje kviečiame prisiminti ar susipažinti su garsių Lietuvos moterų biografijomis bei kūryba. Ekspozicijoje rasite G. Petkevičaitės-Bitės, Sofijos Kymantaitės-Čiurlionienės, Nijolės Sadūnaitės, Ievos Simonaitytės, Kristinos Sabaliauskaitės, Jurgos Ivanauskaitės ir daugelio kitų garsių Lietuvos asmenybių kūrinius.

Primename, kad patikusias penkias knygas galima pasiimti namo 30 dienų, prireikus šį terminą pratęsti dar 14 dienų.

Linkime įdomių ir prasmingų skaitinių!