Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. liepos 24 d.

Liepos 24 d.: filmo „Dzūkijos Jautis“ peržiūra

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks režisieriaus Lino Mikutos dokumentinio filmo „Dzūkijos Jautis“ peržiūra. Poetinės dokumentikos keliu vyksime į prarasto, nykstančio kaimo paieškas. Filmo pristatyme dalyvaus režisierius.

Kasdien nykstančio, sužaloto sovietinės praeities, bet išlaikiusio archajišką pasaulėjautą lietuviško kaimo paveikslas atskleidžiamas per niekur neskubančio, tačiau vis kažkur su reikalais kulniuojančio kaimo gyventojo Jono kasdienybę. Pagrindinis herojus, kitų dėl neįtikėtinos jėgos vadinamas Jaučiu, dirba įvairiausius darbus: padeda įsikurti naujiems atvykėliams miestiečiams, išgeria, kalbina merginas, rūpinasi gyvuliais, skerdžia kiaulę, prižiūri žmoną. Tai kitoks pasaulis, atitolęs nuo didmiesčių triukšmo ir vis dar inertiškai saugantis žmogiškumą, sakralumą, buvimą gamtoje pagal jos taisykles ir ryšį, kurio į kaimą atvyksta ieškoti naujakuriai iš miesto.

Scenarijaus autorius ir režisierius L. Mikuta, operatorė Kristina Sereikaitė, montažas L. Mikutos ir K. Sereikaitės, muzikos autorius Erikas K. Skodvinas, garso režisierė Lina Semaškaitė, prodiuserė Jurga Gluskinienė.

Žiūrovų skaičius ribotas, prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovų skaičius ribojamas. Žiūrovai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Žiūrovams rekomenduojama dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data liepos 24 d.
Laikas 12 val.
Vieta Kino salė, V a.
Trukmė 1 val. 20 min.
Dalyvavimas žiūrovų skaičius ribotas, prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“